Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Managua)

Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Managua)

S05E22 - Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Milano)

4.11. 06:45
Food Network
25 minuta
2015

Od rižota sa šafranom i krepke minestrone juhe do čudesno pahuljastog, voćnog panettone kolača, Andrew Zimmern pokazuje zašto su bogata i profinjena jela iz Milana zauzela svoje zasluženo mjesto u svijetu kulinarstva.

Dodatne informacije
Snimi
Snimi seriju

Epizode

Season 5
S05E11

Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Toronto)

24.10. 06:45, Food Network, 25 minuta

Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Toronto)

Od slatke i pikantne svinjetine s roštilja i pravih brda jastoga, pa sve do lepinja s Jamajke i masnih pita s maslacem, Andrew predstavlja šaroliku lokalnu kuhinju kanadskog Toronta.

S05E13

Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Dubrovnik)

26.10. 06:45, Food Network, 25 minuta

Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Dubrovnik)

Andrew Zimmern predstavlja tradicionalnu lokalnu hranu u Dubrovniku - od janjetine pečene na ražnju i salate od hobotnice, pa sve do dimljenog mesa, kupusa i krumpira te ribe na žaru na dalmatinski način.

S05E14

Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Cardiff)

27.10. 06:45, Food Network, 25 minuta

Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Cardiff)

Od krepkog variva od janjetine s korjenastim povrćem do okruglica od svinjećih iznutrica u umaku, Andrew istražuje siromašku kuhinju Cardiffa u Walesu koja ni u ovom bogatijem vremenu nije izgubila na popularnosti.

S05E15

Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Marrakeš)

28.10. 06:45, Food Network, 25 minuta

Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Marrakeš)

Andrew Zimmern putuje u Marrakeš u Maroku, gdje otkriva jedinstvene načine kuhanja i drevne recepte za jela poput pite od golubinjeg mesa, janjetine polagano pečene u podzemnim pećima, te malenih kuglica od ručno spravljene tjestenine.

S05E16

Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Madrid)

29.10. 06:45, Food Network, 25 minuta

Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Madrid)

Andrew otkriva najpoznatija jela španjolske metropole. Od slatkog i sočnog pečenog odojka do krepkih mesnih variva i sendviča s prženim lignjama, Madrid hranu pretvara u istinski kulinarski i društveni događaj.

S05E17

Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Osaka)

30.10. 06:45, Food Network, 25 minuta

Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Osaka)

Andrew predstavlja jela iz Osake, jednog od simbola Japana. Od palačinki koje gosti sami spremaju do uštipaka od hobotnice i širokih rezanaca s prženim tofuom, Osaka je japanski odgovor na koncept hrane za dušu.

Dostupno za 18 sati
S05E18

Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Hanoi)

31.10. 06:45, Food Network, 25 minuta

Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Hanoi)

Andrew predstavlja tradicionalna jela Hanoja u Vijetnamu, koja obilježava spajanje suprotstavljenih okusa - uključujući i slatko-kiselu juhu od puževa, palačinke punjene mljevenom svinjetinom te uštipke od batata s kozicama.

Dostupno za 1 dan
S05E19

Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Bruxelles)

1.11. 06:45, Food Network, 25 minuta

Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Bruxelles)

Andrew Zimmern istražuje kuhinju grada koji je često u sjeni svojih europskih susjeda. Od belgijskih vafla do kuhanih dagnji i pomfrita, puno je toga što valja kušati u Bruxellesu u Belgiji.

Dostupno za 2 dana
S05E20

Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Santorini)

2.11. 06:45, Food Network, 25 minuta

Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Santorini)

Andrew Zimmern otkriva jela Santorinija. Prožet ljepotom i kulinarskim legendama gotovo mitskih razmjera, taj je grčki otok postojbina uštipaka s rajčicom, pirjane janjetine te morskih delikatesa poput hobotnice pečene na žaru.

Dostupno za 3 dana
S05E21

Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Venecija)

3.11. 06:45, Food Network, 25 minuta

Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Venecija)

Andrew Zimmern predstavlja kulinarska blaga talijanske Venecije, uključujući tanko rezani goveđi carpaccio, tiramisu preliven espressom i sipu pirjanu u vlastitom crnilu.

Dostupno za 4 dana
S05E22

Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Milano)

4.11. 06:45, Food Network, 25 minuta

Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Milano)

Od rižota sa šafranom i krepke minestrone juhe do čudesno pahuljastog, voćnog panettone kolača, Andrew Zimmern pokazuje zašto su bogata i profinjena jela iz Milana zauzela svoje zasluženo mjesto u svijetu kulinarstva.

Dostupno za 5 dana
S05E23

Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Napulj)

5.11. 06:45, Food Network, 25 minuta

Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Napulj)

Napulj je možda grad u kojemu je rođena pizza, ali istovremeno je i postojbina ukusnih tradicionalnih jela. Od slastica s ricottom i sušenim voćem do mesnog ragua i pirjane hobotnice, Andrew pokazuje zašto je Napulj uistinu ukusno odredište.

O emisiji

2015

Andrew u Managui otkriva hranu koju jednostavno morate probati. Od jela od kuhane govedine po nazivu baho do hrskave salate posute svinjskom kožicom poznate kao vigaron, nikaragvanski glavni grad odiše tradicionalnim okusima.