Kuhinje svijeta
S04E08 - Kuhinje svijeta IV (8)
Nakon doručka na srednjovjekovnoj tržnici, Nici uči kako pripremiti lokalnu Marokansku pitu pečenu u javnim podzemnim pećnicama. Nici će dobiti lekciju valjanja kus kusa, a kod kuće priprema slatko slanu bastillu i slatki kus kus sa slanom karamelom.
Dodatne informacijeEpizode
Kuhinje svijeta IV (5)
Nici dan započinje krafnama i kavom, zatim istražuje lokalnu pizza scenu u Brooklynu. Vrijeme nedjeljne užine provest će u Harlemu s pjevačima gospela. U kuhinji priprema batake nadahnute Buffalo umakom i klasičnu New York tortu od sira.
Kuhinje svijeta IV (6)
Nakon objeda u stilu švedskog stola, Nici kreće u potragu za receptom portugalskih tartova drevnih redovnika. Završit će s čašicom pića od višanja, u Lisabonskom stilu. U kuhinji Nici priprema piletinu s umakom od porta i portugalskim tartom.
Kuhinje svijeta IV (7)
Nici kuša uličnu grickalicu koja vuče korijene iz Afričko Brazilskog vjerskog doprinosa. Tradicionalan ručak postavlja scenu za popodnevne caipirinhe, Brazilski nacionalni koktel. U kuhinji Nici priprema riži i grah s piletinom.
Kuhinje svijeta IV (8)
Kuhinje svijeta IV (8)
Nakon doručka na srednjovjekovnoj tržnici, Nici uči kako pripremiti lokalnu Marokansku pitu pečenu u javnim podzemnim pećnicama. Nici će dobiti lekciju valjanja kus kusa, a kod kuće priprema slatko slanu bastillu i slatki kus kus sa slanom karamelom.
O emisiji
Nici Wickes putuje svijetom i pritom dobiva nove spoznaje o ljudima i mjestima kušanjem lokalnih jela.