Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Managua)
S05E10 - Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Prag)
Andrew Zimmern dolazi u Prag u Češkoj, pravi raj za ljubitelje piva. Lokalna kuhinja bogata je krepkim jelima, poput svinjskog bunceka mariniranog u pivu, juhe od gljiva, slastica od šljiva i bezbrojnih knedli.
Dodatne informacijeEpizode
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (San Diego)
Andrew predstavlja suncem okupanu kuhinju San Diega. Taj je opušteni grad poznat po meksičkim utjecajima, vidljivim u ribljim tacosima, tostadama s hobotnicom, filipinskoj piletini, golemim buritosima i omiljenoj domaćoj salati.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Nashville)
Andrew istražuje country klasike Nashvillea, poput pikantne piletine i pite od kukuruzna brašna. Među drugim lokalnim poslasticama su ukusni svinjeći kotleti, božanstveni keksi preliveni umakom te roštilj toliko ukusan da ćete od njega propjevati!
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Taipei)
Andrew istražuje gastronomske klasike Tajvana, počevši s nacionalnim jelom: govedskom juhom s tjesteninom. Otkriva i najbolje lokalne poslastice, poput svinjske potrbušnice, omleta s kamenicama, variva od raka, juhe sa svinjećim okruglicama i fermentiranog tofua.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Ho Ši Min)
Andrew otkriva kuhinju po kojoj je grad Ho Ši Min poznat, od omiljene ulične hrane, puževa, do legendarnog sendviča bahn mi. Taj užurbani grad uživa i u ukusnoj usitnjenoj riži, krepkoj juhi od kozica te hrskavim proljetnim rolicama.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Pittsburgh)
Andrew istražuje omiljena jela Pittsburgha - postojbine ribljeg sendviča od četvrt kilograma! Taj je radnički grad izgrađen na krepkim receptima kao što su kielbasa, punjeni kupus i pierogi, a sve se to poslužuje uz prilog pomfrita.
Managua
Managua
Andrew u Managui otkriva hranu koju jednostavno morate probati. Od jela od kuhane govedine po nazivu baho do hrskave salate posute svinjskom kožicom poznate kao vigaron, nikaragvanski glavni grad odiše tradicionalnim okusima.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Beč)
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Beč)
Andrew upoznaje kozmopolitsku kuhinju Beča i uživa u sacher-torti, austrijskom desertu koji datira iz 19. stoljeća! Probat će i tradicionalne šnicle, kobasice frankfurter i druge klasike u kojima su uživali i carevi i smrtnici.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Rim)
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Rim)
Andrew istražuje gastronomsku ponudu Rima, uključujući artičoke pržene u dubokom ulju, špagete alla carbonara i pizzu tonda. Svako jelo u sebi krije povijest dugu stotinama godina, tijekom kojih su se razvila u današnje ukusne klasike.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Dubai)
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Dubai)
Andrew otkriva raznovrsne delicije supermodernog Dubaija, poput mariniranih mesnih kebaba, egipatskog jela s izvorištem u drevnoj prošlosti i halwe, slastice s okusom ružine vodice koja je pravi simbol cijele regije.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Cleveland)
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Cleveland)
Na jelovniku su stari klasici, a Andrew nam otkriva najpoznatija jela Clevelanda, od ribe pripremljene u pivu i prženih kuglica kiselog kupusa do poljskog sendviča s kobasicom i pomfritom.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Baltimore)
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Baltimore)
Andrew nas vodi u Baltimore, autentični grad koji još uvijek čuva izvorne okuse hrane. Kušat će krepke i jedinstvene specijalitete, uključujući i lokalne plave rakove, ukusnu govedinu i omiljene čokoladne kolačiće Berger.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Edinburgh)
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Edinburgh)
Andrew predstavlja klasična jela škotskog Edinburgha. Od obilnog škotskog doručka i ljutog haggisa, do danas omiljenog plavog jastoga i škotskog viskija, Edinburgh je grad smjelih tradicija koje ne bježe od upečatljivih okusa.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Vancouver)
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Vancouver)
Andrew predstavlja vrhunske poslastice Vancouvera u Britanskoj Kolumbiji, uključujući i suvremeni pogled na tradicionalna jela od kozica, sushi i kraljevske rakove, sve do japanskih hot-dogova i slastica od lososa.
O emisiji
Andrew u Managui otkriva hranu koju jednostavno morate probati. Od jela od kuhane govedine po nazivu baho do hrskave salate posute svinjskom kožicom poznate kao vigaron, nikaragvanski glavni grad odiše tradicionalnim okusima.