Dalmatinska marenda (Split (Firule))

Dalmatinska marenda (Split (Firule))

S01E04 - Dalmatinska marenda

29.10. 15:21
HRT 1
13 minuta

Put nas je odveo u Staro Selo Jesenice, brdovito mjesto s kojeg se pruža prekrasan pogled na srednjodalmatinske otoke. Osim zapanjujućih pejzaža, u Jesenicama ćete naići i na slikovite kamene kuće, teren za balote i pravu dalmatinsku konobu čija nam je vrata otvorio Ante Bajso. Ovom prilikom Bajso je pripremio jedno od najpoznatijih jela dalmatinske kuhinje - meso ispod peke.

Dodatne informacije

Epizode

Season 1
Dostupno za 4 dana
S01E03

Makarska

30.12. 15:17, HRT 1, 18 minuta

Makarska

Otkrivamo čari Makarske, slikovitog mjesta gdje se planina Biokovo ljubi s morem. Kod ugostitelja Marija Tomaša isprobali smo morskog psa ”utisno”, specijalitet koji je u ovaj kraj došao pod mletačkim utjecajem. Također, kušali smo i njokadu - inačicu pašticade začinjenu cimetom.

Dostupno za 5 dana
S01E07

Split (Firule)

31.12. 15:18, HRT 1, 17 minuta

Split (Firule)

Zaputit ćemo se u Split, u četvrt Firule, poznatoj po teniskim terenima na kojima su karijeru započeli najbolji hrvatski tenisači. Osim vrhunskog sporta, Firule su mjesto gdje se može uživati i u dobroj hrani. S Hrvojem Zirojevićem, poznatim chefom svjetskog glasa, razgovaramo o pripremi starinskog dalmatinskog jela - pivca na tingul.

O emisiji

Zaputit ćemo se u Split, u četvrt Firule, poznatoj po teniskim terenima na kojima su karijeru započeli najbolji hrvatski tenisači. Osim vrhunskog sporta, Firule su mjesto gdje se može uživati i u dobroj hrani. S Hrvojem Zirojevićem, poznatim chefom svjetskog glasa, razgovaramo o pripremi starinskog dalmatinskog jela - pivca na tingul.