Škufova spiza

Škufova spiza

21.12. 09:10
Kitchen TV
30 minuta

Ekskluzivni šou Tomislava Škunce – Škufa, jednog od najcenjenijih hrvatskih šefova i food stilista. Serijal donosi obilje fantastičnih specijaliteta serviranih na njegov osoben način, jer Škufovo umeće je kao more uzbudljivo i bojama okupano. U njegovoj impresivnoj biografiji nalaze se brojni restorani i kulinarski projekti na nekoliko kontinenata. Školovao se i umeće pripremanja hrane sticao je u Španiji, Nemačkoj i Velikoj Britaniji, a osam godina radio je i kao šef restorana na najvećim svetskim kruzerima. Jedan je od retkih školovanih food stilista, a, kako sam ističe, voli da spaja elemente i namirnice koje je upoznao širom sveta i da se koristi modernim tehnikama kuvanja. Serijal Škufova spiza donosi obilje originalnih i ekskluzivnih recepata “visoke” kuhinje, ali i domaćih specijaliteta koje, kako kaže, jedu lučki radnici. Tako će nas popularni Škuf naučiti kako da, između ostalog, pripremimo file oslića u pivskom testu, tris od tune, pržene aronćine od lignje, buzaru od školjki, ribe i škampa, grilovani teleći kotlet sa dižon emulzijom, jagnjeće kotlete u korici od bilja i bibera, kao i brojne priloge, salate i umake.

Dodatne informacije
Snimi

O emisiji

Ekskluzivni šou Tomislava Škunce – Škufa, jednog od najcenjenijih hrvatskih šefova i food stilista. Serijal donosi obilje fantastičnih specijaliteta serviranih na njegov osoben način, jer Škufovo umeće je kao more uzbudljivo i bojama okupano. U njegovoj impresivnoj biografiji nalaze se brojni restorani i kulinarski projekti na nekoliko kontinenata. Školovao se i umeće pripremanja hrane sticao je u Španiji, Nemačkoj i Velikoj Britaniji, a osam godina radio je i kao šef restorana na najvećim svetskim kruzerima. Jedan je od retkih školovanih food stilista, a, kako sam ističe, voli da spaja elemente i namirnice koje je upoznao širom sveta i da se koristi modernim tehnikama kuvanja.
Serijal Škufova spiza donosi obilje originalnih i ekskluzivnih recepata “visoke” kuhinje, ali i domaćih specijaliteta koje, kako kaže, jedu lučki radnici. Tako će nas popularni Škuf naučiti kako da, između ostalog, pripremimo file oslića u pivskom testu, tris od tune, pržene aronćine od lignje, buzaru od školjki, ribe i škampa, grilovani teleći kotlet sa dižon emulzijom, jagnjeće kotlete u korici od bilja i bibera, kao i brojne priloge, salate i umake.