Patch Adams

Patch Adams

13.2. 01:10
Diva
155 minuta
1998
Komedija / Drama

Hunter 'Patch' Adams (Robin Williams) 1969. g. svojevoljno odlazi u umobolnicu. Tamo shvati da pomaganje prijateljima daje smisao njegovu životu. Tada napušta bolnicu i obeća sam sebi da će postati liječnikom i profesionalno pomagati ljudima. Uskoro shvaća da se medicinski fakultet zasniva na bešćutnoj filozofiji, bez ideje na koji način zadovoljiti emocionalne potrebe pacijenata i poboljšati im kvalitetu života. Patch Adams odlučan je u želji da nađe način na koji će im pomoći, iako posljedice njegova kršenja pravila, mogu biti ozbiljne. Film je nominiran za Oscara za najbolju glazbu 1999. godine. Također, dvostruko je nominiran za Zlatni globus te za nagrade Teen Choice i Young Artist.

Dodatne informacije

O emisiji

1998
Komedija / Drama

Hunter 'Patch' Adams (Robin Williams) 1969. g. svojevoljno odlazi u umobolnicu. Tamo shvati da pomaganje prijateljima daje smisao njegovu životu. Tada napušta bolnicu i obeća sam sebi da će postati liječnikom i profesionalno pomagati ljudima. Uskoro shvaća da se medicinski fakultet zasniva na bešćutnoj filozofiji, bez ideje na koji način zadovoljiti emocionalne potrebe pacijenata i poboljšati im kvalitetu života. Patch Adams odlučan je u želji da nađe način na koji će im pomoći, iako posljedice njegova kršenja pravila, mogu biti ozbiljne.
Film je nominiran za Oscara za najbolju glazbu 1999. godine. Također, dvostruko je nominiran za Zlatni globus te za nagrade Teen Choice i Young Artist.

Autori

Tom Shadyac

Glumci

Harold Gould, Philip Seymour Hoffman, Douglas Roberts, Monica Potter, Josef Sommer, Alan Tudyk, Greg Sestero, Peter Coyote, Barry Shabaka Henley, Robin Williams, Frances Lee McCain, Harve Presnell, Diane Amos, Bruce Bohne, Daniella Kuhn, Daniel London, Bob Gunton, Michael Jeter, Irma P. Hall, James Greene, Harry Groener, Steven Anthony Jones, Richard Kiley, Ellen Albertini Dow, Ryan Hurst, Peter Siteri, Don West, Jason Aaron Baca, Ismael "East" Carlo, Andy Arness