Endeavour - Mladi Morse

Endeavour - Mladi Morse

S06E01 - Endeavour

10.7. 08:05
Epic Drama
95 minuta

Staro društvo iz postaje Cowley raštrkano je diljem Oxfordshirea, a Endeavour se nerado navikava na miran život u seoskoj zabiti. Thursday je nezadovoljan novim položajem u neprijateljskoj postaji Castle Gate uz bivšeg suparnika višeg inspektora Ronnieja Boxa i njegovog novog pomoćnika narednika Alana Jaga. Strange je dobio funkciju u upravi policije, a Bright je premješten u Prometnu. Samo je vjerni Max ostao u mrtvačnici. Ništa nije kao prije. Ljeto ljubavi zauvijek je prošlo i čini se da će 1969. godina biti mračnija i izazovnija nego ijedna prije. Čini se malo vjerojatno da će se stara ekipa iz Cowleya ikad opet susresti dok niz okrutnih zločina ponovno ne spoji Edeavoura, Thursdaya i ostale. --- Tim iz Cowleya raštrkan je diljem Oxfordshirea, i tek nestanak i ubojstvo učenice ponovno dovodi Endeavoura i Thursdaya u istu orbitu. Ali ovaj je put uz Thursdaya stari suparnik, novoimenovani viši inspektor Ronnie Box.

Dodatne informacije

Epizode

Season 9
S09E01

Endeavour

18.7. 16:25, Epic Drama, 90 minuta

Endeavour

Ubojstvo u sveučilišnom vrtu navodi Endeavoura da istraži proslavljeni oksfordski orkestar, ali kad se dogodi druga tragedija, on otkrije priču koju bi taj ansambl najradije zaboravio.

O emisiji

Početak 1968., godine promjena, obećava velike izazove u privatnim i profesionalnim životima Endeavoura i njegovih kolega. Endeavour, koji je nedavno promaknut, prisiljen je biti mentor novom kolegi Fancyju, dok Thursday počinje razmišljati o životu nakon policije. No u Oxfordu zločinci nikad ne miruju i ekipa nastavlja proučavati tajanstvene i intrigantne slučajeve umorstava, pohlepe i prijevare. Za to vrijeme porast organiziranog kriminala u gradu prijeti da zauvijek promijeni Oxford. Kako se 1968. bliži kraju, hoće li život u policijskoj postaji Cowley ikada više biti isti?
-----
Tijekom dražbe Fabergéova jajeta otkriven je serijski ubojica. U postaju dolazi novi detektiv i stvara Endeavouru nelagodu.
Uloge: Shaun Evans (DS Endeavour Morse), Roger Allam (DI Fred Thursday), Anton Lesser (CS Reginald Bright), Sean Rigby (SGT Jim Strange), Dakota Blue Richards (WPC Shirley Trewlove),James Bradshaw (dr. Max Derbryn)
Scenarij: Russel Lewis (prema likovima Colina Dextera)
Režija: Brady Hood
Urednica: Ranka Horvat