Gorski liječnik

Gorski liječnik

S07E01 - Gorski liječnik VII (serija)

4.7. 08:15
Doma TV
50 minuta
2008

Ljubitelje popularne njemačke serije GORSKI LIJEČNIK svakako će razveseliti nova, 7. sezona koju će HTV prikazivati radnim danom u jutarnjem terminu na Prvom programu. Nova sezona donosi nove uzbudljive pustolovine liječnika i gorskih spasilaca koji u prekrasnim, ali i opasnim planinskim ambijentima priskaču u pomoć ljudima koji su se zatekli u najrazličitijim opasnim situacijama. Uzbudljive akcije spašavanja kombinirane su s dirljivim obiteljskim pričama, a serija je snimana u veličanstvenoj, netaknutoj prirodi austrijskih Alpa. Ulogu dr. Martina Grubera sjajno tumači Hans Sigl. 1. epizoda: STARI ZAVIČAJ, NOVI ZAVIČAJ, 1. dio Martin Gruber došao je na kolodvor pred svoju djevojku Anne Meierling, no čeka uzalud. Uto spazi desetogodišnju Anniku koja se skupa s prtljagom sruši na peronu. Doznaje da je djevojčica sama doputovala iz Berlina kako bi se vratila svom bratu Sebastianu na njihovo staro imanje, na kojem je odrasla. Njihov otac napustio je obitelj i preselio se novoj djevojci Cori u Berlin. Kad im je majka umrla, otac je Anniku preselio u Berlin, no djevojčica se želi vratiti u stari zavičaj. Otac se ne slaže s tim pa dolazi po nju i sukobi se sa sinom Sebastianom. Annika čuje njihovu svađu i dobije napadaj kašlja. Martin i dr. Kahnweiler slažu se da je riječ o psihosomatskim simptomima. Martin navrati Arthuru Distelmeieru i pita ga što je s Anne, na što izbije svađa između njih dvojice. Žestoki okršaj prekida upravo Anne. Sita je očeva provokativnog ponašanja i odlučuje nekoliko sljedećih dana spavati kod Martina. Lilli upravo pati od akutnih ljubavnih jada. Njezin dečko Carsten, koji odlazi na turneju s bendom, odlučio je da ne želi stalnu vezu. Lisbeth i Hans u velikoj su nevolji zbog pokvarene kosilice. Ne budu li se njome mogli koristiti, imat će još više posla. A Hans ionako ne zna gdje mu je glava. Trebaju ga i Susanne i mala Sophie. Rastrgan je između rada na imanju i obitelji, a svako malo potrebna je i njegova pomoć u gostionici.

Dodatne informacije
S08E01

Episode 8

14.7. 06:35, Doma TV, 40 minuta

Episode 8

Hans ne može oprostiti Martinu. Osobito Lilli pati zbog njihove svađe. U velikoj srdžbi odselila se prijatelju. Daleko od roditeljske brige Lilli odluči odustati od mature i otputovati u Novi Zeland. Martin time nije oduševljen, no dok se Hans i on ne pomire, s Lilli se ne može razgovarati. Martin ne sluti da će se sa svađom između dvojice braće, koju upravo sam proživljava, uskoro suočiti i na poslu. Max Griebel strastveni je vozač na automobilskim utrkama, no na treningu mu se počne nekontrolirano trzati nožni mišić. Martin pri pregledu ustanovi da Max ima problema i s pamćenjem. Posrijedi je rani oblik Alzheimerove bolesti i Max za dvije godine više neće biti isti. Njegova žena Ina je zaprepaštena jer mu je netom priopćila da ga napušta zbog njegova brata Jana. Ako zaista napusti Maxa, neće moći uživati u zajedničkom životu s Janom, no ostane li s Maxom, nikad neće biti sretna. Situacija je bezizlazna. Uloge: Hans Sigl (dr. Martin Gruber), Heiko Ruprecht (Hans Gruber), Monika Baumgartner (Lisbeth Gruber), Ronja Forcher (Lilli Gruber), Siegfried Rauch (dr. Roman Melchinger), Natalie O’Hara (Susanne Dreiseitl), Mark Keller (dr. Alexander Kahnweiler), Ines Lutz (Anne Meierling), Martin Feifel (Arthur Distelmeier), Rebecca Immanuel (dr. Vera Fendrich) Scenarist: Philipp Roth Redatelj: Oliver Dommenget Urednica: Ranka Horvat

O emisiji

2008

Martin strepi za Andrejin život. Daje je prevesti u Hall kako bi uz Kahnweilerovu pomoć otkrio zašto je pala u komu. Mora biti hitno operirana. Poslije operacije Martin je odvodi na imanje Gruberovih. Hans i Klara razočarani su zbog propalog vjenčanja. Kad se posve neočekivano pojavljuje Klarin bivši muž, izbija svađa između njega i Hansa. Hans i Martin pritječu u pomoć Anji Meinert koja je u životnoj opasnosti u brdima. Martin je dovodi u stari idilični pansion u kojem ona živi i ostavlja ondje, no ubrzo poslije toga Anji opet pozli pa zove Martina upomoć. Zatekao ju je u besvjesnom stanju. Pokazuje teške znakove trovanja, no liječnici ne mogu naći uzrok. Djelatnici GSS-a grozničava traže truplo njezina muža jer bi obdukcija možda pomogla da se otkriju uzroci Anjina trovanja. Martin se ogleda po pansionu i otkriva nešto nevjerojatno.