Zdravlje na kvadrat (350)

Zdravlje na kvadrat (350)

27.4. 09:15
Doma TV
30 minuta

Jedna je od najznačajnijih i istaknutih osoba na hrvatskoj glazbenoj sceni. O ovoj je glazbenoj divi puno toga rečeno i napisano, a ona će ispričati pojedinosti svog života koje do sada nije otkrila. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat gošća je Zdenka Kovačiček! Kardiovaskularne bolesti najčešći su uzrok smrtnosti u cijelom svijetu. Rizik se povećava s lošim životnim navikama, ali i s godinama. Kod muškaraca rizik počinje rasti iza četrdesete, a kod žena iza pedesete godine života. U novoj epizodi Zdravlja na kvadrat pogledajte koji su to rizični čimbenici za razvoj ovih bolesti. Prilikom obrade bolesnika s neuromuskularnim bolestima potrebno je dobro poznavanje ovog područja kliničke neurologije. Više o tome donosi sugovornica ovotjedne emisije, iskusna liječnica Antonija Krstačić. Češnjak je začinska biljka srodna luku, poriluku i vlascu. Od pamtivijeka se upotrebljava u kulinarstvu i medicini. Ima tipičan miris koji mu daje eterično ulje, a kroz povijest su mu se pripisivala razna mistična svojstva. Sve o ovoj super biljci u ovotjednom Zdravlju na kvadrat ispričat će nutricionistica Sanja Jelušić.

Dodatne informacije

O emisiji

Jedna je od najznačajnijih i istaknutih osoba na hrvatskoj glazbenoj sceni. O ovoj je glazbenoj divi puno toga rečeno i napisano, a ona će ispričati pojedinosti svog života koje do sada nije otkrila. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat gošća je Zdenka Kovačiček!
Kardiovaskularne bolesti najčešći su uzrok smrtnosti u cijelom svijetu. Rizik se povećava s lošim životnim navikama, ali i s godinama. Kod muškaraca rizik počinje rasti iza četrdesete, a kod žena iza pedesete godine života. U novoj epizodi Zdravlja na kvadrat pogledajte koji su to rizični čimbenici za razvoj ovih bolesti.
Prilikom obrade bolesnika s neuromuskularnim bolestima potrebno je dobro poznavanje ovog područja kliničke neurologije. Više o tome donosi sugovornica ovotjedne emisije, iskusna liječnica Antonija Krstačić.
Češnjak je začinska biljka srodna luku, poriluku i vlascu. Od pamtivijeka se upotrebljava u kulinarstvu i medicini. Ima tipičan miris koji mu daje eterično ulje, a kroz povijest su mu se pripisivala razna mistična svojstva. Sve o ovoj super biljci u ovotjednom Zdravlju na kvadrat ispričat će nutricionistica Sanja Jelušić.