Zaboravljeni slučaj

Zaboravljeni slučaj

S03E04 - Zaboravljeni slučaj III (4)

21.11. 18:25
Doma TV
45 minuta

1945. godine Clyde Taylor, velika bejzbolska nada, pretučen je nasmrt vlastitom palicom. Ponovnim otvaranjem slučaja, Rush i Valens nalaze se u teškoj situaciji jer na raspolaganju imaju samo jedan dokaz - Clydeov krvavi dres. Lista osumnjičenih uključuje Clydeove najbliže prijatelje, djevojku i glavnog bacača bejzbolske lige, ali manjak dokaza prisiljava ih na rekonstrukciju cijelog događaja.

Dodatne informacije
Snimi
Snimi seriju
S03E03

Zaboravljeni slučaj III (3)

21.11. 17:35, Doma TV, 50 minuta

Zaboravljeni slučaj III (3)

Majka 21-godišnjeg Angusa Bistronga pronalazi pismo koje upućuje na činjenicu da njen sin nije slučajna žrtva ubojice inspiriranog filmom "Noć vještica", već da ga je ubio netko iz njegove neposredne blizine. Rush i Jeffries ponovno otvaraju slučaj. Angusova prijateljica Vicky u pismu ga upozorava da nitko ne smije saznati da ju je zaprosio jer bi u protivnom mogao biti u opasnosti. Šest mjeseci kasnije Angus i Vicky dožive prometnu nesreću i Vicky ostaje doživotno paralizirana, a za novonastalu situaciju svi optužuju Angusa. Zahvaljujući novim otkrićima, prvi na listi osumnjičenih za Angusovo ubojstvo je Vickyin tadašnji dečko Craig.

S03E04

Zaboravljeni slučaj III (4)

21.11. 18:25, Doma TV, 45 minuta

Zaboravljeni slučaj III (4)

1945. godine Clyde Taylor, velika bejzbolska nada, pretučen je nasmrt vlastitom palicom. Ponovnim otvaranjem slučaja, Rush i Valens nalaze se u teškoj situaciji jer na raspolaganju imaju samo jedan dokaz - Clydeov krvavi dres. Lista osumnjičenih uključuje Clydeove najbliže prijatelje, djevojku i glavnog bacača bejzbolske lige, ali manjak dokaza prisiljava ih na rekonstrukciju cijelog događaja.

S03E05

Zaboravljeni slučaj III (5)

22.11. 17:35, Doma TV, 50 minuta

Zaboravljeni slučaj III (5)

Rush ponovno otvara slučaj starije gospođe, umrle prirodnom smrću, koja je koristila identitet žene nestale 1954. godine. Tim pokušava otkriti što se dogodilo sa ženom čiji je identitet umrla koristila. Sin nestale zadnji je put vidio svoju majku u lokalnoj umobolnici, u koju je smještena zbog sindroma podvojene ličnosti. Nakon razgovora s bivšim pacijentima i osobljem umobolnice, Rush otkriva zapanjujuće informacije. Pedesetih su se godina prošlog stoljeća u toj ustanovi na zastrašujući način odnoslili prema pacijentima i žene su olako proglašavali mentalno nestabilnima.

S03E06

Zaboravljeni slučaj III (6)

22.11. 18:25, Doma TV, 45 minuta

Zaboravljeni slučaj III (6)

Nedavno ubojstvo među gangsterima Rush poveže sa svojim prvim slučajem ubojstva. Naime, ubijeni je brat žrtve prvog ubojstva na kojem je istražiteljica radila. Majka stradalih, Maeve, u zločinačkim obračunima bandi izgubila je četiri sina i sada joj je ostao samo najmlađi Patrick. Rush odluči zaustaviti začarani krug ubojstava i spasiti Maevinog najmlađeg sina. Rješavanjem nedavnog ubojstva, pred njima je rješenje i davno zaboravljenih slučajeva! Nakon precizne istrage, istražitelji zaključe kako je vođa bande, Miguel Maldonado, odgovoran za ubojstva, ali nedostaje im motiv i svjedoci. Hoće li se netko usuditi svjedočiti protiv opasnog moćnika?

S03E07

Zaboravljeni slučaj III (7)

23.11. 17:25, Doma TV, 50 minuta

Zaboravljeni slučaj III (7)

Na računalu pripremljenom za recikliranje, otkriven je dnevnik s informacijama o smrti Amy Lind. Lilly Rush i njen tim ponovno otvaraju slučaj iz 1999. kada je mlada i zdrava Amy preminula od srčanog udara izazvanog stresom. Kasnih devedesetih Amy je postala milijunašica koja se obogatila internetskim dot.com poslovima. No naparavila je nekoliko loših poslovnih odluka, a njen polovni partner potrošio je sav novac tvrtke. Rush sumnja na programera koji je bio zaposlen u Amynoj tvrtki, no on ima dobar alibi…

S03E08

Zaboravljeni slučaj III (8)

23.11. 18:15, Doma TV, 50 minuta

Zaboravljeni slučaj III (8)

Tragovi u napuštenoj kući koji identificiraju vijetnamskog ratnog zarobljenika Carla Burtona, upucanog 1972. godine, navode detektivku Rush i njezin tim na ponovno otvaranje slučaja. Carlova žena Janet ispričala je detektivima kako se njezin suprug teško priviknuo na miran život nakon rata. Od njezinog sina Neda, koji je u vrijeme Carlova ubojstva bio sedmogodišnjak, istražitelji saznaju kako je Janet za suprugova odsustva imala ljubavnika. Janetin ljubavnik im, pak, otkriva kako sumnja da je lokalni tinejdžer Daniel, sin ratnog zarobljenika koji se nije vratio iz rata, kriv za ubojstvo.

S03E09

Zaboravljeni slučaj III (9)

24.11. 17:30, Doma TV, 55 minuta

Zaboravljeni slučaj III (9)

More je izbacilo ostatke č etverogodi š nje djevoj č ice na obalu New Jerseyja , pa Rush i njen tim ponovno otvaraju slu č aj iz 1965. godine. Tijek istrage vodi ih do bolničkih dosjea iz kojih saznaju da je djevojčica Vivian bila žrtva zlostavljanja, ali je liječena pod lažnim imenom. Na sreću, njezin se liječnik sjeća tog slučaja i vrijednim informacijama o djetetovoj majci pomogne detektivki Rush. Iako istraživački tim sumnjiči majku, nailazi na brojne probleme u njezinu pronalaženju, kao i dokazivanju zločina.

S03E10

Zaboravljeni slučaj III (10)

24.11. 18:25, Doma TV, 45 minuta

Zaboravljeni slučaj III (10)

Rush i Valens ponovno otvaraju slučaj ubojstva Franka Dicenzia, vlasnika lokalne prodavaonice mješovitom robom, koji je 2001. godine pretučen na smrt, a krivcem je proglašen jedan od njegovih zaposlenika. Nakon što ih kontaktira brat navodnog ubojice, istražitelji počnu s rekonstrukcijom ubojstva koje je prenerazilo susjedstvo. Naime, mještani su obožavali Franka i nitko nije mogao zamisliti da bi mu netko oduzeo život. Iako svi dokazi zaista vode do osuđenog, Frankovog tadašnjeg najboljeg zaposlenika, netko konačno odluči ispričati istinu...

S03E11

Zaboravljeni slučaj III (11)

27.11. 18:25, Doma TV, 45 minuta

Zaboravljeni slučaj III (11)

1980. godine četvero srednjoškolaca punih mladenačke vedrine, zanosa i znatiželje kreću na putovanje, nadajući se uspješnoj budućnosti. Njihovi snovi ubrzo se počnu raspadati i ništa ne završi kako su planirali, a što je najtragičnije, jedan od njih biva ubijen. Rush i Valens ponovno otvaraju taj davno zaboravljeni slučaj i, prateći put trojice prijatelja, otkrivaju kako su se njihove nade i snovi polako rušili u koliziji sa surovim životnim prilikama.

Dostupno za 3 sata
S03E12

Zaboravljeni slučaj III (12)

28.11. 18:25, Doma TV, 45 minuta

Zaboravljeni slučaj III (12)

Pronađen je mali dio poruke zbog kojeg Rush i njen tim ponovno otvaraju slučaj smrti srednjoškolca iz 1994., koja je tada klasificirana kao samoubojstvo. Nakon razgovora s tadašnjim susjedima i prijateljima mladića, činilo se kako je sam skočio u smrt s krova svoje škole. Depresivni srednjoškolac bio je opčinjen samoubojstvom Kurta Cobaina i nekoliko je puta nazivao telefon za pomoć u kriznim situacijama. Bez obzira na sve činjenice, Rush nastavlja s istragom držeći se svog mišljenja...

Dostupno za 1 dan
S03E13

Zaboravljeni slučaj III (13)

29.11. 18:25, Doma TV, 50 minuta

Zaboravljeni slučaj III (13)

Rush ponovno otvara slučaj djevojke ubijene na debitantskom balu 1968., nakon što je njena histerična majka Lillian banula u policiju tvrdeći kako zna tko bi mogao biti ubojica njene kćeri. Potaknuta novinskim člankom o muškarcu koji je gurnuo svoju ženu niz stepenice, Lillian preklinje Rush i tim da pronađu ubojicu njene kćeri. Potankosti te smrti čine se sablasno sličnima s kćerinim ubojstvom, a i isti je taj muškarac bio pratnja njenoj kćeri na balu. Skrušena Lillian objašnjava kako je tada podržavala njenu želju za društvenim statusom i potakla kći da postane debitantica, a sada strahuje kako je možda sama kriva jer je time započela slijed događaja koji su namamili ubojicu njene kćeri...

Dostupno za 2 dana
S03E14

Zaboravljeni slučaj III (14)

30.11. 18:25, Doma TV, 45 minuta

Zaboravljeni slučaj III (14)

Rush otkrije kako bi ubojstvo mlade žene 2000. godine na šalteru banke moglo biti povezano s nizom pljački koje su počinili zločinci s maskama Johnnyja Casha. Kakogod, Rushov zadatak ni nakon tog otkrića nije jednostavan jer mora provjeriti svaki detalj blagajničina ubojstva kako bi došao do ubojice, koji je još uvijek na slobodi.

Dostupno za 3 dana
S03E15

Zaboravljeni slučaj III (15)

1.12. 18:25, Doma TV, 50 minuta

Zaboravljeni slučaj III (15)

Ponovnim otvaranjem slučaja krijumčarenja droge iz 1998. godine, Valens je u centru pažnje zbog svoje velike tajne iz prošlosti. Naime, nikada nije priznao svojim kolegama da je radio na tom slučaju kao prikriveni agent. Za rada na tom zahtjevnom slučaju zbližio se s dostavljačicom droge, koju je to zamalo koštalo života. Cijela njegova patrola šokirana je neobičnim saznanjima, a sam Valens suočen s demonima koji ga progone prethodnih osam godina.

Dostupno za 6 dana
S03E16

Cold Case

4.12. 17:40, Doma TV, 45 minuta

Cold Case

Rush i njezini kolege nalaze se pred zahtjevnim zadatkom: pronaći bespomoćnog dječaka, skrivenog na nepoznatoj lokaciji. Zahvaljujući svom bogatom iskustvu, mudrosti i vještini analiziranja, istražitelji dolaze do zaključka kako rješenje slučaja leži u nečijoj prošlosti. Ne preostaje im drugo no zaviriti duboko u svoju vlastitu prošlost kako bi pronašli mjesto na kojem se skriva nesretni dječak prije no što bude prekasno.

O emisiji

Uporna i snalažljiva detektivka Lilly Rush radi na zaboravljenim slučajevima za filadelfijsku policiju te ponovno otvara neaktivna, neriješena ubojstva koja su se zbila prije nekoliko godina ili čak desetljeća. Prije je Rush rabila instinktivno razumijevanje zločinačkog uma za rješavanje svježih slučajeva. Sada ovu iskusnu detektivku zaokupljaju novi izazovi: ispitivanje svjedoka starih zločina čije su se životne okolnosti otad promijenile, korištenje suvremene znanosti te pronalaženje svježih tragova u slučajevima koji su se nekoć smatrali nerješivima. Rush katkad traži savjet svog mentora, poručnika Johna Stillmana. Drugi član tima jest detektiv Nick Vera, stručnjak za izvlačenje priznanja. Rush vidi svoj novi zadatak kao prekretnicu u karijeri te će se pobrinuti da nijedna žrtva ne bude zaboravljena.
Detektivka Lilly Rush (Kathryn Morris) je jedina policajka Odjela za umorstva Philadelphije koja radi na zaboravljenim slučajevima - slučajevima koji nikad nisu riješeni. Tvrdoglava i snalažljiva Lilly Rush ponovno otvara slučajeve neriješenih umorstava koja su se zbila godinama, nekad i desetljećima ranije. U svojoj prijašnjoj karijeri, detektivka se proslavila koristeći svoje instinktivno razumijevanje kriminalnog uma kako bi riješila aktualne slučajeve ubojstava, ali sada je naišla na nove izazove. Njen se posao sastoji od ispitivanja svjedoka starih slučajeva čiji su se životi i okolnosti koje ga čine od tada jako promijenili. Koristi se najnaprednijom modernom tehnologijom i pronalazi svježe dokaze i smjernice za slučajeve koji su se nekad činili nerješivima. U isto vrijeme, spremna je na neke posljedice: najviše na mogućnosti otvaranja starih rana i opasnosti da osumnjičeni počine nove zločine, ali u svom novom zaduženju prije svega vidi prekretnicu karijere, kao i brigu da nijedna žrtva ne bude zaboravljena.