Tvornica hrane

Tvornica hrane

S04E21 - Tvornica hrane IV (Radeći za kikiriki)

15.10. 08:00
National Geographic
30 minuta

Tvornica hrane dobiva uvid u slavan brand maslaca od kikirikija, planine parmezana od patlidžana, tvornicu pistacija i čokolade prepune iznenađenja.

Dodatne informacije
S02E03

Tvornica hrane II (Proljeće u Georgiji)

17.10. 08:50, National Geographic, 15 minuta

Tvornica hrane II (Proljeće u Georgiji)

Otkrijte kako: smrznuti jogurt dobija slojeve karamela i putra od kikirikija; porijeklo proljetnih rolica i što sve ide u umak od šljiva; kako Sweet Georgia Browns dobijaju svoju slano-slatku ravnotežu; a brie svoj bijeli pokrov i kremastu izvrsnost.

Dostupno za 23 sata
S02E07

Tvornica hrane II (Tikka zadivljen)

23.10. 08:50, National Geographic, 15 minuta

Tvornica hrane II (Tikka zadivljen)

Otkrijte koliko začina ide u aromatičnu tikka masalu; kako slatki i kiseli gumeni crvići dobijaju okus koji steže usta; hrskave tortilje održe oblik do punjenja meksičkim poslasticama; uskršnja kremasta jaja dobijaju punjenje nalik pravom jajetu.

Dostupno za 1 dan
S02E08

Tvornica hrane II (Umak raspoloženje)

24.10. 08:50, National Geographic, 15 minuta

Tvornica hrane II (Umak raspoloženje)

Otkrijte kako: u klasični Tootsie Pops stiže ona nagrada u sredini; slatki i opori ketchup sadrži svih pet okusa; kako tiramisu, tradicionalni talijanski desert, dobija svoju podatnu teksturu od tvrdih biskvita; i zašto su slani pereci tako savijeni.

Dostupno za 2 dana
S02E09

Tvornica hrane II (Dvostruka nevolja)

25.10. 08:50, National Geographic, 15 minuta

Tvornica hrane II (Dvostruka nevolja)

Otkrijte kako: komad pizze dobije oblik džepa; osvježavajuće pivo od đumbira slatku, ljutu pjenušavost; šećer u prahu prešaju u lizalice dvojnog okusa; primamljive nakupine orašćića u čokoladnom karamelu dobijaju svoj hrskavi oblik, taman za zalogaj.

O emisiji

To je afrodizijački napad, dok Tvornica hrane slavi ljubav s privlačnim ukiseljenim šparogama, karamelama s čilijem, svježom ciklom ravno iz vrta, te raskošnim sirupom od čokolade i makadamija.