Dobri doktor

Dobri doktor

S01E01 - Episode 1

2.4. 15:15
STAR Life
55 minuta

Najnovijeg kirurškog stažista u St. Bonaventureu dr. Shauna Murphyja šef uzme na pik zbog njegove izravnosti i nespretnog ponašanja prema pacijentima. Dr. Neil Melendez pozove doktore Claire Browne i Jareda Kalua da asistiraju na operaciji pacijentice oboljele od raka Stephanie Willis, a Shaunu dodijeli nezahtjevne zadatke kakve obično dijele svi stažisti. No kad sazna da Shaun naručuje skupe pretrage za naizgled rutinske slučajeve, uključujući MR pretragu za 10-godišnju Martine Laduff koja je došla zbog trbobolje, Melendez mu dodijeli sestru da ga nadgleda. Iako ga dr. Aaron Glassman i dalje pritišće da pruži Shaunu priliku, Melendez udvostruči napore kako bi ga udaljio od svih većih odgovornosti. Međutim, kada Stephaniena biopsija pokaže da je operacija nemoguća te da će vrlo vjerojatno umrijeti, Shaun iznenadi ostale stažiste idejom da joj uklone jedan bubreg kako bi mogli bolje vidjeti tumor, čime bi je mogli spasiti. Iako se Claire s time ne slaže, Jared uvjeri Melendeza da pokušaju - ali ne prizna da je to bila Shaunova ideja. Dok oni operiraju Stephanie, Shaun shvati da je predvidio problem s Martineinim želucem. Kada usred noći dođe upozoriti roditelje, ona je već u kritičnom stanju. Žurno je odvede u bolnicu te inzistira na hitnoj operaciji samo da bi bio prisiljen stajati po strani kada Melendez preuzme. No na kraju, nakon što Claire kritizira Jareda zato što je tvrdio da je ideja kojom je Stephanie spašen život bila njegova, Glassman nevoljko dopusti Shaunu ulazak u operacijsku dvoranu zajedno s ostalim stažistima.

Dodatne informacije
S02E01

Episode 11

25.4. 06:40, STAR Life, 50 minuta

Episode 11

Nakon što je dr. Andrews ocijenio stažiste bolnice St. Bonaventure, Shaun i Jared odlučuju pokrenuti mobilnu kliniku za pacijente u sirotinjskoj četvrti. Dok raspravljaju kako bi Andrewsova negativna ocjena mogla zakomplicirati Jaredov skorašnji prelazak u bolnicu u Coloradu gdje će nastaviti stažirati, prilikom liječenja apscesa zuba jednog beskućnika Shaun posumnja da čovjek ima meningitis. No kad Harryjevi nalazi budu negativni, Jared se zabrine da će mu traćenje dragocjenih resursa samo otežati odlazak iz bolnice. Dok Glassman razmatra operaciju tumora na mozgu, Andrews očekuje dobar publicitet zbog Melendezova prijedloga transplantacije srca na postojeće srce Melanie Arnott.

O emisiji

Najnovijeg kirurškog stažista u St. Bonaventureu dr. Shauna Murphyja šef uzme na pik zbog njegove izravnosti i nespretnog ponašanja prema pacijentima. Dr. Neil Melendez pozove doktore Claire Browne i Jareda Kalua da asistiraju na operaciji pacijentice oboljele od raka Stephanie Willis, a Shaunu dodijeli nezahtjevne zadatke kakve obično dijele svi stažisti. No kad sazna da Shaun naručuje skupe pretrage za naizgled rutinske slučajeve, uključujući MR pretragu za 10-godišnju Martine Laduff koja je došla zbog trbobolje, Melendez mu dodijeli sestru da ga nadgleda.
Iako ga dr. Aaron Glassman i dalje pritišće da pruži Shaunu priliku, Melendez udvostruči napore kako bi ga udaljio od svih većih odgovornosti. Međutim, kada Stephaniena biopsija pokaže da je operacija nemoguća te da će vrlo vjerojatno umrijeti, Shaun iznenadi ostale stažiste idejom da joj uklone jedan bubreg kako bi mogli bolje vidjeti tumor, čime bi je mogli spasiti. Iako se Claire s time ne slaže, Jared uvjeri Melendeza da pokušaju - ali ne prizna da je to bila Shaunova ideja.
Dok oni operiraju Stephanie, Shaun shvati da je predvidio problem s Martineinim želucem. Kada usred noći dođe upozoriti roditelje, ona je već u kritičnom stanju. Žurno je odvede u bolnicu te inzistira na hitnoj operaciji samo da bi bio prisiljen stajati po strani kada Melendez preuzme. No na kraju, nakon što Claire kritizira Jareda zato što je tvrdio da je ideja kojom je Stephanie spašen život bila njegova, Glassman nevoljko dopusti Shaunu ulazak u operacijsku dvoranu zajedno s ostalim stažistima.