Kraljica čokolade
S03E01 - Kraljica čokolade III (6)
Kirsten Tibballs australska je najpoznatija i međunarodno priznata slastičarka i stručnjakinja za čokoladu. Upravo iz navedenih razloga u Masterchefu je dobila i nadimak Kraljica čokolade. Kirsten je posljednjih 30 godina posvetila svojoj strasti i ljubavi spram slastica, prvenstveno se koncentrirajući na edukaciju o pronalaženju najboljih sastojaka i na njihovu najbolju primjenu. Njena višeslojna karijera donijela joj je rezultate prije svega na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu, gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, dok je zlatnu medalju osvojila na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Članica žirija bila je na svjetskim natjecanjima „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prix“ u Japanu i na „World Chocolate National selections“ u Londonu. Uz sve navedeno, svestrana Kirsten osnovala je i kulinarsku školu u Melbourneu – Savour Chocolate & Patisserie School, objavila dvije kuharice, napravila i razvila aplikaciju, a svoje znanje i vještinu u međuvremenu dijeli na putovanjima diljem Europe i Azije. Ova 13-dijelna emisija inspirirat će gledatelje inovativnim trikovima i domišljatim kreacijama kako bi oživili i promijenili svoju kuhinju. Profesionalni savjeti s efikasnim prečacima omogućit će i neiskusnim kuharima da zadive svoje goste. Kirsten je tijekom svoje duge karijere razvila niz jednostavnih i lakih postupaka s pomoću pribora kojeg gotovo svaka kuhinja ima kako bi stvorila impresivne slastice. Ono što je još važnije napomenuti je da je većinu slastica moguće pripremiti za manje od 20 minuta! Rezultat će biti nevjerojatnog okusa i prekrasnog izgleda.
Dodatne informacijeEpizode
Kraljica čokolade II (1)
Strastveni ljubitelji čokolade mogu uživati u četiri Kirstenina najbolja recepta za čokoladu, klasične bombe s vrućom čokoladom, čokoladne krekere… te naučiti kako napraviti čokoladni brie i savršeno glazirane čokoladne svitke.
Kraljica čokolade II (2)
Doznajte savjete i trikove za domaće čokoladne ukrase koji prezentaciju podižu na novu razinu. Kirsten pokazuje svoju najbolju tortu od sira bez pečenja, meringue od čokolade i orašastih plodova te priprema ukusan kolač od limuna.
Kraljica čokolade II (4)
Današnja epizoda prikazuje kako čokolada može podići naš omiljeni desert. Kao nadjev pahuljastim krafnama, umiješana u bogatu kremu Brulée ili kao preljev za hrskavi krokant od kikirikija, opcije su beskonačne.
Kraljica čokolade II (6)
Teško je odoljeti toplim pitama od jabuka i stručnjakinji za tijesto, Kirsten Tibballs koja u kuhinji pokazuje svoju verziju koja je lagana za napraviti kod kuće. Također pokazuje briljantan kolač od čokolade, datulja i sladoleda.
Kraljica čokolade II (7)
Epizoda koja će usrećiti djecu, a vi ćete naučiti kako napraviti čokoladne lizalice, čokoladne leptire i kolač u obliku lončanice za cvijeće. Plus, Kirstenin recept za čokoladnu švicarsku roladu koja je savršeno lagana i prozračna.
Kraljica čokolade II (9)
Kraljica čokolade II (9)
Svladajte osnove danas s Kirsten i njezinim receptima za čokoladne trepavice i domaći čips od čokolade. Zatim naučite trikove za dva omiljena klasična australska deserta, kolač Lamington i ploške od karamele i čokolade.
O emisiji
Kirsten Tibballis, "kraljica čokolade", gledateljima će predstaviti niz domišljatih trikova i savjeta koristeći pribor koji svi imamo. Većina njezinih ukusnih slastica priprema se manje od 20 minuta.