Shane Delia na putu začina
S02E06 - Shane Delia na putu začina II (6)
Shane u Kapadociji istražuje najpoznatije okuse Turske. Nevjerojatni podzemni gradovi ispoljili su zanimljiva jela kao što je testi kebab, koji se priprema drevnom tehnikom pod zemljom. U Kayseri će naučiti kako se priprema sušeno meso - pastrima.
Dodatne informacijeEpizode
Shane Delia na putu začina (2)
U drugoj epizodi, Shaneova zadaća gastronomskog otkrića nastavlja se na tržnicama Tripolija, gdje uči kako su tradiciju hrane u ovom drevnom gradu oblikovala stoljeća trampe i putnika. Zatim će sam stvoriti modernu verziju banketa Tripolija.
Shane Delia na putu začina (3)
U trećoj epizodi Shane istražuje skrivena mjesta u planinama centralnog Libanona gdje će naučiti stare metode konzerviranja mesa. Inspiriran jedinstvenom planinskom kuhinjom stvorit će moderne verzije libanonskih klasika.
Shane Delia na putu začina (4)
U četvrtoj epizodi Shane putuje u dolinu Bekka i posjećuje drevni hram boga Dioniza. Posjetit će najbolje libanonske vinograde i naučiti umjetnost arapskog vinarstva. Nakon toga će isprobati tradicionalno sušeno meso.
Shane Delia na putu začina (6)
Nakon tradicionalnog Libanona, u šestoj epizodi Shane odlazi u Beirut gdje se događa renesansa Arapske kuhinje. Naučit će pripremati tradicionalno palestinsko jelo, istražiti armenijsku stranu grada i naravno, kušati najbolji falafel u Libanonu.
Shane Delia na putu začina (7)
U sedmoj epizodi Shaneovo hodočašće ga vodi u Iran, u dom najutjecajnijih kulinarskih tradicija. Odlazi u Shiraz, grad nara, ozidanih vrtova i perzijske kuhinje. Posjetit će grad Persepolis, mjesto najstarijeg sačuvanog jelovnika na svijetu.
Shane Delia na putu začina (9)
Shane Delia na putu začina (9)
U devetoj epizodi, Shane putuje od Isfahana, drevnog glavnog grada Perzije do Teherana, glavnog grada modernog Irana. Od drevnog grada minareta, palača i džamija do modernih čajana, Shane otkriva različite kulinarske kulture.
Shane Delia na putu začina (10)
Shane Delia na putu začina (10)
Nakon putovanja od 2000 kilometara i pogleda u 2000 godina staru kulinarsku kulturu Perzije, u desetoj epizodi Shane stiže na sjever Irana koji graniči s Turskom i Kaspijskim morem, gdje je hrana bila pod otomanskim utjecajem.
O emisiji
Prva epizoda emisije kreće od starih feničanskih predstraža na Malti, gdje se arome i začini Bliskog istok miješaju s europskim tradicijama Mediterana, Shane odlazi preko mora u Libanon, originalnu zemlju meda i mlijeka.