Kuhinje svijeta
S04E06 - Kuhinje svijeta IV (6)
Nakon objeda u stilu švedskog stola, Nici kreće u potragu za receptom portugalskih tartova drevnih redovnika. Završit će s čašicom pića od višanja, u Lisabonskom stilu. U kuhinji Nici priprema piletinu s umakom od porta i portugalskim tartom.
Dodatne informacijeEpizode
Kuhinje svijeta III (3)
Deltu Mekonga zovu vijetnamskom žitnicom zbog tamošnje velike proizvodnje hrane. Nici doručkuje na tržnici na vodi i prikuplja namirnice na lokalnoj farmi trava. Doma kuha karameliziranu piletinu i priprema “vermicelli” salatu te kremu od karamela.
Kuhinje svijeta III (4)
Nici obilazi neke od najomiljenijih lokacija u Kairu. Kuša uličnu hranu, posjećuje šiša-cafe i završava dan s tradicionalnim nedjeljnim jelom - pečenim golubom. U kuhinji priprema egipatsku pečenu piletinu sa salatom od leće i kremom od marelica.
Kuhinje svijeta III (5)
Na istočnoj obali Malezije Nici posjećuje noćnu tržnicu i kuša hranu. Dan poslije odlazi u prašumu u potrazi za ukusnim bambusom. U kuhinji zatim priprema začinjenu pečenu piletinu sa žutom rižom, a za kraj slatki “sago gula melaka”.
Kuhinje svijeta III (6)
Nici traga za tajnom dugovječnosti na Kreti. Posjećuje tamošnju pekarnicu i uljaru, gdje se proizvodi nadaleko poznato maslinovo ulje. S nekolicinom prijatelja kuša lokalna jela, a doma priprema “souvlaki” piletinu sa somunom i slatkom pitom za kraj.
Kuhinje svijeta III (7)
U kineskoj pokrajini Sichuan čuvenoj po hrani Nici isprobava neobičan učinak sičuanskog papra. Nakon opuštanja u lokalnom parku na tradicionalni način, Nici doma kuha vruću crvenu Kung Pao piletinu, a za rashlađivanje sprema tofu-mango šlag.
Kuhinje svijeta III (8)
Nici isprobava širok spektar hrane u multikulturnoj Maleziji, od indijskih do kineskih specijaliteta. Pustolovinu kušanja naposljetku zaokružuje svojim omiljenom jelom - Penang Laksa. Doma priprema kremasti curry i slatke palačinke od banana.
O emisiji
Nici Wickes putuje svijetom i pritom dobiva nove spoznaje o ljudima i mjestima kušanjem lokalnih jela.