Shane Delia na putu začina
S02E01 - Shane Delia na putu začina II (1)
Uz poznati ponos na otomansku prošlost, turski kuhari ponovo otkrivaju drevne recepte koji su služili sultanima. Pridružujemo se Shaneu dok upoznaje nove kulinarske megazvijezde Istanbula.
Dodatne informacijeEpizode
Shane Delia na putu začina II (1)
Shane Delia na putu začina II (1)
Uz poznati ponos na otomansku prošlost, turski kuhari ponovo otkrivaju drevne recepte koji su služili sultanima. Pridružujemo se Shaneu dok upoznaje nove kulinarske megazvijezde Istanbula.
Shane Delia na putu začina II (2)
Shane Delia na putu začina II (2)
Shane s Galipolja upoznaje Dardanele i lokalnu kuhinju križanu s puno različitih kultura. Putuje u zaleđe kako bi upoznao ljude koji pripremaju hranu prema lokalnoj tradiciji koja je preživjela zbog čvrstih veza među ljudima.
Shane Delia na putu začina II (3)
Shane Delia na putu začina II (3)
Shane otkriva kako je veza između Grčke i Turske utjecala na kuhinju i kulturu koja potječe od ljudi koji su selili iz jednog mjesta u drugo. Upoznaje armenijskog pjesnika čiji su preci prisilno iseljeni iz Grčke u Tursku, te uči kako kiseliti ribu.
Shane Delia na putu začina II (4)
Shane Delia na putu začina II (4)
Shane kreće u istraživanje poluotoka Bodrum, dragulja zapadne Turske. Naučit će kako pripremati favu na način jedinstven Bodrumu te će tu vještinu odnijeti u vlastitu kuhinju kako bi pripremio svoju verziju fave.
Shane Delia na putu začina II (5)
Shane Delia na putu začina II (5)
Shane posjećuje Fethiye, koja je oduvijek bila najplodnija i ekološki najraznolikija regija u Turskoj. Upoznaje ženu u selu, nedaleko od obale, koja radi pekmez od grožđa. U susjednom selu će naučiti kako napraviti omiljeno jelo iz djetinjstva - tarhanu.
Shane Delia na putu začina II (6)
Shane Delia na putu začina II (6)
Shane u Kapadociji istražuje najpoznatije okuse Turske. Nevjerojatni podzemni gradovi ispoljili su zanimljiva jela kao što je testi kebab, koji se priprema drevnom tehnikom pod zemljom. U Kayseri će naučiti kako se priprema sušeno meso - pastrima.
Shane Delia na putu začina II (8)
Shane Delia na putu začina II (8)
Shane putuje na sjever do grada Trabzona, luke na Crnom moru, gdje hvata posebnu ribu, hamsi, te recepte koji ovoj malenoj ribi nalik inčunu služe na čast. Upoznat će se s planinskim ljudima koji otkrivaju tajnu usavršavanja svoje jednostavne hrane.
O emisiji
Prva epizoda emisije kreće od starih feničanskih predstraža na Malti, gdje se arome i začini Bliskog istok miješaju s europskim tradicijama Mediterana, Shane odlazi preko mora u Libanon, originalnu zemlju meda i mlijeka.