Ova regija na sjeveru obgrljuje Ligursko more dok na obali blistaju slavne Cinque Terre. Tu Gino saznaje tajne talijanskog sladoleda, koji je zapravo način života. Kraj je poznat po morskim plodovima i pestu, a Gina zanima maslinovo ulje.
Gino D’Acampo stiže u Palermo, glavi grad Sicilije, a to mjesto nikad prije nije posjetio. To je dom mafije, lučki grad koji odmah zapanjuje talijanskog chefa svojom živopisnom kulturom ulične hrane i fascinantnom povješću.
Chef Gino D’Acampo završava svoju turneju Sicilijom učeći kako napraviti slatke cannole te se penje na krater vulkana Etna. Također ostvaruje osobnu želju i posjećuje grad Savoca, mjesto Corleone u filmovima o Kumu,koji su Ginu najbolji filmovi svih vremena.
Gino započinje svoje putovanje Italijom na zadivljujućoj obali Amalfija, omiljenoj destinaciji iz njegovog djetinjstva. Gino prvo posjećuje lijep gradić Amalfi, poznat u svijetu po svojim limunima te posjećuje voćnjake visoko na liticama iznad grada.