Umbrija je poznata kao zeleno srce Italije, a njezine plodne doline daruju povrće, žitarice, tartufe i meso. Dom je Sv. Franje Asiškog i mnogih lijepih gradića, a Gino počinje od mjesta Spoleta. Tamo je i farma leće.
Gino D’Acampo stiže u Palermo, glavi grad Sicilije, a to mjesto nikad prije nije posjetio. To je dom mafije, lučki grad koji odmah zapanjuje talijanskog chefa svojom živopisnom kulturom ulične hrane i fascinantnom povješću.
Chef Gino D’Acampo završava svoju turneju Sicilijom učeći kako napraviti slatke cannole te se penje na krater vulkana Etna. Također ostvaruje osobnu želju i posjećuje grad Savoca, mjesto Corleone u filmovima o Kumu,koji su Ginu najbolji filmovi svih vremena.
Gino započinje svoje putovanje Italijom na zadivljujućoj obali Amalfija, omiljenoj destinaciji iz njegovog djetinjstva. Gino prvo posjećuje lijep gradić Amalfi, poznat u svijetu po svojim limunima te posjećuje voćnjake visoko na liticama iznad grada.