Paul Hollywood i jela Japana (Tokio)
S01E03 - Paul Hollywood Eats Japan
Tijekom posljednjeg tjedna u Japanu Paul želi saznati više o najneobičnijim i čudesnim običajima povezanima s hranom. Sudjelovat će u natjecanju u jedenju rezanaca koje nosi zanimljivi naziv Wanko Soba. Dobit će pristup kući sumo boraca gdje će svojim domaćinima pripremiti beskvasni kruh te će objedovati s Konishikijem, najkrupnijim sumo borcem svih vremena. Zatim će se zaputiti u unutrašnjost Japana i posjetiti farmu jagoda. Ovdašnje su jagode toliko lijepe i tražene da jedna - samo jedna - stoji 350 funta. Paul odlazi vidjeti trešnje u cvatu, a kušat će i osobito slatke slatkiše koji su dostupni isključivo u ružičastoj boji. I na kraju, Paul će svoje putovanje zaključiti u Osaki gdje će kušati najbolju uličnu hranu koju je ikad jeo.
Dodatne informacijeEpizode
Season 1Tokio
Omiljeni britanski kuhar, Paul Hollywood, kreće na trodnevno putovanje Japanom kako bi uz pomoć hrane naučio više o ovoj veličanstvenoj zemlji. Zanima ga zašto je Japancima hrana toliko važna i zašto ima tako važnu ulogu u kulturi ove zemlje. Želi saznati više o ponekad neobičnoj opsesiji jelom te otkriti zašto je japanska hrana toliko posebna da ta zemlja sve češće postaje omiljenom destinacijom gurmana. --- Paul nikad prije nije posjetio Japan. Zašto i bi? Ondje jedu rižu i rezance, nije li tako? Japanci ne konzumiraju kruh, zar ne? Strašna je to pomisao za obožavatelja kruha kao što je Paul. Prvi tjedan u Japanu Paul će provesti u Tokiju. Naučit će više o pravilima ponašanja u japanskom restoranu, vidjeti Godzillu i posjetiti najjeftiniji Michelinov restoran na svijetu. Posjetit će zanimljivu pekarnicu koja mu je izmamila zadovoljan osmjeh na lice, a zatim će iskušati japanski običaj odlaska u restoran posve sam te još neobičniji običaj solo karaoka.
Paul Hollywood Eats Japan
Tijekom posljednjeg tjedna u Japanu Paul želi saznati više o najneobičnijim i čudesnim običajima povezanima s hranom. Sudjelovat će u natjecanju u jedenju rezanaca koje nosi zanimljivi naziv Wanko Soba. Dobit će pristup kući sumo boraca gdje će svojim domaćinima pripremiti beskvasni kruh te će objedovati s Konishikijem, najkrupnijim sumo borcem svih vremena. Zatim će se zaputiti u unutrašnjost Japana i posjetiti farmu jagoda. Ovdašnje su jagode toliko lijepe i tražene da jedna - samo jedna - stoji 350 funta. Paul odlazi vidjeti trešnje u cvatu, a kušat će i osobito slatke slatkiše koji su dostupni isključivo u ružičastoj boji. I na kraju, Paul će svoje putovanje zaključiti u Osaki gdje će kušati najbolju uličnu hranu koju je ikad jeo.
O emisiji
Omiljeni britanski kuhar, Paul Hollywood, kreće na trodnevno putovanje Japanom kako bi uz pomoć hrane naučio više o ovoj veličanstvenoj zemlji. Zanima ga zašto je Japancima hrana toliko važna i zašto ima tako važnu ulogu u kulturi ove zemlje. Želi saznati više o ponekad neobičnoj opsesiji jelom te otkriti zašto je japanska hrana toliko posebna da ta zemlja sve češće postaje omiljenom destinacijom gurmana.---Paul nikad prije nije posjetio Japan. Zašto i bi? Ondje jedu rižu i rezance, nije li tako? Japanci ne konzumiraju kruh, zar ne? Strašna je to pomisao za obožavatelja kruha kao što je Paul.Prvi tjedan u Japanu Paul će provesti u Tokiju. Naučit će više o pravilima ponašanja u japanskom restoranu, vidjeti Godzillu i posjetiti najjeftiniji Michelinov restoran na svijetu.Posjetit će zanimljivu pekarnicu koja mu je izmamila zadovoljan osmjeh na lice, a zatim će iskušati japanski običaj odlaska u restoran posve sam te još neobičniji običaj solo karaoka.