Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Managua)
S05E05 - Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Oslo)
U Oslu u Norveškoj, Andrew Zimmern upoznaje tradicionalna vikinška jela. Od odrezaka od soba i lokalnog sušenog lososa do ovčetine i vafla u obliku srca, ovaj grad nudi recepte koji su izdržali ispit vremena.
More informationEpisodes
Season 5Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Stockholm)
Andrew predstavlja stokholmske haringe i tradicionalna švedska jela, poput juhe od graška i palačinki, Joanssonovog iskušenja te rolica s cimetom posutih hrskavim šećerom.
Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Reykjavik)
Andrew predstavlja tradicionalna jela islandske metropole. Od usoljenog bakalara i janjećih hrenovki uz obilje dodataka do reskog i kremastog skyra, kulinarska ponuda Reykjavika živopisna je, ekscentrična i bogata poviješću jednako kao i sam grad.
Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Oslo)
U Oslu u Norveškoj, Andrew Zimmern upoznaje tradicionalna vikinška jela. Od odrezaka od soba i lokalnog sušenog lososa do ovčetine i vafla u obliku srca, ovaj grad nudi recepte koji su izdržali ispit vremena.
Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Portland, Maine)
Od sendviča s jastogom i svježih kamenica s Istočne obale do talijanskih sendviča i golemih tortica, Andrew predstavlja legendarna jela iz Portlanda na obali Mainea.
Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Manhattan)
Od sočne govedine na raži do crno-bijelih kolačića, krepkih špageta i mesnih okruglica te dimljene ribe, Andrew Zimmern otkriva zašto su jela s Manhattana zaslužila svoje mjesto u gastronomskoj ponudi grada koji se neprestano mijenja.
Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Berlin)
Andrew Zimmern predstavlja legendarnu berlinsku uličnu hranu, s jelima kao što su currywurst i uštipci punjeni želeom. Kušat će i vrlo tanak bečki odrezak te "hranu za utjehu" koju nude gradske pivnice.
Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Prag)
Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Prag)
Andrew Zimmern dolazi u Prag u Češkoj, pravi raj za ljubitelje piva. Lokalna kuhinja bogata je krepkim jelima, poput svinjskog bunceka mariniranog u pivu, juhe od gljiva, slastica od šljiva i bezbrojnih knedli.
Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Toronto)
Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Toronto)
Od slatke i pikantne svinjetine s roštilja i pravih brda jastoga, pa sve do lepinja s Jamajke i masnih pita s maslacem, Andrew predstavlja šaroliku lokalnu kuhinju kanadskog Toronta.
Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Dubrovnik)
Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Dubrovnik)
Andrew Zimmern predstavlja tradicionalnu lokalnu hranu u Dubrovniku - od janjetine pečene na ražnju i salate od hobotnice, pa sve do dimljenog mesa, kupusa i krumpira te ribe na žaru na dalmatinski način.
Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Cardiff)
Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Cardiff)
Od krepkog variva od janjetine s korjenastim povrćem do okruglica od svinjećih iznutrica u umaku, Andrew istražuje siromašku kuhinju Cardiffa u Walesu koja ni u ovom bogatijem vremenu nije izgubila na popularnosti.
Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Marrakeš)
Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Marrakeš)
Andrew Zimmern putuje u Marrakeš u Maroku, gdje otkriva jedinstvene načine kuhanja i drevne recepte za jela poput pite od golubinjeg mesa, janjetine polagano pečene u podzemnim pećima, te malenih kuglica od ručno spravljene tjestenine.
About show
Andrew u Managui otkriva hranu koju jednostavno morate probati. Od jela od kuhane govedine po nazivu baho do hrskave salate posute svinjskom kožicom poznate kao vigaron, nikaragvanski glavni grad odiše tradicionalnim okusima.