Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Managua)
S08E23 - Bizarna hrana: ukusna odredišta VIII (Delhi)
Andrew Zimmern istražuje kuhinju Delhija u Indiji. Kuša lokalne delikatese poput piletine tandori, kebab od kozletine, samose te slatke okruglice od tijesta pržene u dubokom ulju.
Dodatne informacijeEpizode
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Nashville)
Andrew istražuje country klasike Nashvillea, poput pikantne piletine i pite od kukuruzna brašna. Među drugim lokalnim poslasticama su ukusni svinjeći kotleti, božanstveni keksi preliveni umakom te roštilj toliko ukusan da ćete od njega propjevati!
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Taipei)
Andrew istražuje gastronomske klasike Tajvana, počevši s nacionalnim jelom: govedskom juhom s tjesteninom. Otkriva i najbolje lokalne poslastice, poput svinjske potrbušnice, omleta s kamenicama, variva od raka, juhe sa svinjećim okruglicama i fermentiranog tofua.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Ho Ši Min)
Andrew otkriva kuhinju po kojoj je grad Ho Ši Min poznat, od omiljene ulične hrane, puževa, do legendarnog sendviča bahn mi. Taj užurbani grad uživa i u ukusnoj usitnjenoj riži, krepkoj juhi od kozica te hrskavim proljetnim rolicama.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Pittsburgh)
Andrew istražuje omiljena jela Pittsburgha - postojbine ribljeg sendviča od četvrt kilograma! Taj je radnički grad izgrađen na krepkim receptima kao što su kielbasa, punjeni kupus i pierogi, a sve se to poslužuje uz prilog pomfrita.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Beč)
Andrew upoznaje kozmopolitsku kuhinju Beča i uživa u sacher-torti, austrijskom desertu koji datira iz 19. stoljeća! Probat će i tradicionalne šnicle, kobasice frankfurter i druge klasike u kojima su uživali i carevi i smrtnici.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Rim)
Andrew istražuje gastronomsku ponudu Rima, uključujući artičoke pržene u dubokom ulju, špagete alla carbonara i pizzu tonda. Svako jelo u sebi krije povijest dugu stotinama godina, tijekom kojih su se razvila u današnje ukusne klasike.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Dubai)
Andrew otkriva raznovrsne delicije supermodernog Dubaija, poput mariniranih mesnih kebaba, egipatskog jela s izvorištem u drevnoj prošlosti i halwe, slastice s okusom ružine vodice koja je pravi simbol cijele regije.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Cleveland)
Na jelovniku su stari klasici, a Andrew nam otkriva najpoznatija jela Clevelanda, od ribe pripremljene u pivu i prženih kuglica kiselog kupusa do poljskog sendviča s kobasicom i pomfritom.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Baltimore)
Andrew nas vodi u Baltimore, autentični grad koji još uvijek čuva izvorne okuse hrane. Kušat će krepke i jedinstvene specijalitete, uključujući i lokalne plave rakove, ukusnu govedinu i omiljene čokoladne kolačiće Berger.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Edinburgh)
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Edinburgh)
Andrew predstavlja klasična jela škotskog Edinburgha. Od obilnog škotskog doručka i ljutog haggisa, do danas omiljenog plavog jastoga i škotskog viskija, Edinburgh je grad smjelih tradicija koje ne bježe od upečatljivih okusa.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Vancouver)
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Vancouver)
Andrew predstavlja vrhunske poslastice Vancouvera u Britanskoj Kolumbiji, uključujući i suvremeni pogled na tradicionalna jela od kozica, sushi i kraljevske rakove, sve do japanskih hot-dogova i slastica od lososa.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Detroit)
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Detroit)
Andrew predstavlja legendarna jela koja su izgradila Detroit. Od bliskoistočne shawarme i klasika hrane za dušu do detroitske pizze i piletine, Detroit nudi niz jedinstvenih okusa!
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Seul)
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Seul)
Andrew predstavlja tradicionalna jela Seula. Od pikantnih variva koja liječe mamurluk i hladne heljdine tjestenine da lakše pobijedite vrućine, pa sve do slatke govedine i ljutog fermentiranog kupusa, seulska kuhinja kombinacija je tradicije i dobrih okusa.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Bangkok)
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Bangkok)
Andrew predstavlja uzbudljive poslastice iz Bangkoka. Od pikantne juhe tom yum goong i pad Thaija, do voćnog som tama i riže s mangom, živi okusi Tajlanda osjećaju se u svakom zalogaju.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Sydney)
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Sydney)
Od mekog klokanovog mesa do ukusne pavlove torte, Andrew nas upoznaje sa slatkim i ukusnim jelima australskog Sydneya. Moderan pristup klasičnim jelima pretvara zasitne mesne pite, pečenja i slatke jastoge u jela omiljena među svima.
O emisiji
Andrew u Managui otkriva hranu koju jednostavno morate probati. Od jela od kuhane govedine po nazivu baho do hrskave salate posute svinjskom kožicom poznate kao vigaron, nikaragvanski glavni grad odiše tradicionalnim okusima.