Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Managua)
S08E05 - Bizarna hrana: ukusna odredišta VIII (Hollywood)
Andrew Zimmern istražuje raznolika kulinarska blaga u Hollywoodu. Baca se na odreske i martinije, perzijski sladoled, tajlandsku ribu kuhanu na pari i armenijsku lepinju!
More informationEpisodes
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Pittsburgh)
Andrew istražuje omiljena jela Pittsburgha - postojbine ribljeg sendviča od četvrt kilograma! Taj je radnički grad izgrađen na krepkim receptima kao što su kielbasa, punjeni kupus i pierogi, a sve se to poslužuje uz prilog pomfrita.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Beč)
Andrew upoznaje kozmopolitsku kuhinju Beča i uživa u sacher-torti, austrijskom desertu koji datira iz 19. stoljeća! Probat će i tradicionalne šnicle, kobasice frankfurter i druge klasike u kojima su uživali i carevi i smrtnici.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Rim)
Andrew istražuje gastronomsku ponudu Rima, uključujući artičoke pržene u dubokom ulju, špagete alla carbonara i pizzu tonda. Svako jelo u sebi krije povijest dugu stotinama godina, tijekom kojih su se razvila u današnje ukusne klasike.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Dubai)
Andrew otkriva raznovrsne delicije supermodernog Dubaija, poput mariniranih mesnih kebaba, egipatskog jela s izvorištem u drevnoj prošlosti i halwe, slastice s okusom ružine vodice koja je pravi simbol cijele regije.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Cleveland)
Na jelovniku su stari klasici, a Andrew nam otkriva najpoznatija jela Clevelanda, od ribe pripremljene u pivu i prženih kuglica kiselog kupusa do poljskog sendviča s kobasicom i pomfritom.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Baltimore)
Andrew nas vodi u Baltimore, autentični grad koji još uvijek čuva izvorne okuse hrane. Kušat će krepke i jedinstvene specijalitete, uključujući i lokalne plave rakove, ukusnu govedinu i omiljene čokoladne kolačiće Berger.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Edinburgh)
Andrew predstavlja klasična jela škotskog Edinburgha. Od obilnog škotskog doručka i ljutog haggisa, do danas omiljenog plavog jastoga i škotskog viskija, Edinburgh je grad smjelih tradicija koje ne bježe od upečatljivih okusa.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Vancouver)
Andrew predstavlja vrhunske poslastice Vancouvera u Britanskoj Kolumbiji, uključujući i suvremeni pogled na tradicionalna jela od kozica, sushi i kraljevske rakove, sve do japanskih hot-dogova i slastica od lososa.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Detroit)
Andrew predstavlja legendarna jela koja su izgradila Detroit. Od bliskoistočne shawarme i klasika hrane za dušu do detroitske pizze i piletine, Detroit nudi niz jedinstvenih okusa!
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Seul)
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Seul)
Andrew predstavlja tradicionalna jela Seula. Od pikantnih variva koja liječe mamurluk i hladne heljdine tjestenine da lakše pobijedite vrućine, pa sve do slatke govedine i ljutog fermentiranog kupusa, seulska kuhinja kombinacija je tradicije i dobrih okusa.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Bangkok)
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Bangkok)
Andrew predstavlja uzbudljive poslastice iz Bangkoka. Od pikantne juhe tom yum goong i pad Thaija, do voćnog som tama i riže s mangom, živi okusi Tajlanda osjećaju se u svakom zalogaju.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Sydney)
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Sydney)
Od mekog klokanovog mesa do ukusne pavlove torte, Andrew nas upoznaje sa slatkim i ukusnim jelima australskog Sydneya. Moderan pristup klasičnim jelima pretvara zasitne mesne pite, pečenja i slatke jastoge u jela omiljena među svima.
About show
Andrew u Managui otkriva hranu koju jednostavno morate probati. Od jela od kuhane govedine po nazivu baho do hrskave salate posute svinjskom kožicom poznate kao vigaron, nikaragvanski glavni grad odiše tradicionalnim okusima.