Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Managua)
S05E08 - Bizarna hrana: ukusna odredišta V (Manhattan)
Od sočne govedine na raži do crno-bijelih kolačića, krepkih špageta i mesnih okruglica te dimljene ribe, Andrew Zimmern otkriva zašto su jela s Manhattana zaslužila svoje mjesto u gastronomskoj ponudi grada koji se neprestano mijenja.
Dodatne informacijeEpizode
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (San Diego)
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (San Diego)
Andrew predstavlja suncem okupanu kuhinju San Diega. Taj je opušteni grad poznat po meksičkim utjecajima, vidljivim u ribljim tacosima, tostadama s hobotnicom, filipinskoj piletini, golemim buritosima i omiljenoj domaćoj salati.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Nashville)
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Nashville)
Andrew istražuje country klasike Nashvillea, poput pikantne piletine i pite od kukuruzna brašna. Među drugim lokalnim poslasticama su ukusni svinjeći kotleti, božanstveni keksi preliveni umakom te roštilj toliko ukusan da ćete od njega propjevati!
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Taipei)
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Taipei)
Andrew istražuje gastronomske klasike Tajvana, počevši s nacionalnim jelom: govedskom juhom s tjesteninom. Otkriva i najbolje lokalne poslastice, poput svinjske potrbušnice, omleta s kamenicama, variva od raka, juhe sa svinjećim okruglicama i fermentiranog tofua.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Ho Ši Min)
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Ho Ši Min)
Andrew otkriva kuhinju po kojoj je grad Ho Ši Min poznat, od omiljene ulične hrane, puževa, do legendarnog sendviča bahn mi. Taj užurbani grad uživa i u ukusnoj usitnjenoj riži, krepkoj juhi od kozica te hrskavim proljetnim rolicama.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Pittsburgh)
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Pittsburgh)
Andrew istražuje omiljena jela Pittsburgha - postojbine ribljeg sendviča od četvrt kilograma! Taj je radnički grad izgrađen na krepkim receptima kao što su kielbasa, punjeni kupus i pierogi, a sve se to poslužuje uz prilog pomfrita.
Managua
Managua
Andrew u Managui otkriva hranu koju jednostavno morate probati. Od jela od kuhane govedine po nazivu baho do hrskave salate posute svinjskom kožicom poznate kao vigaron, nikaragvanski glavni grad odiše tradicionalnim okusima.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Beč)
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Beč)
Andrew upoznaje kozmopolitsku kuhinju Beča i uživa u sacher-torti, austrijskom desertu koji datira iz 19. stoljeća! Probat će i tradicionalne šnicle, kobasice frankfurter i druge klasike u kojima su uživali i carevi i smrtnici.
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Rim)
Bizarna hrana: ukusna odredišta IV (Rim)
Andrew istražuje gastronomsku ponudu Rima, uključujući artičoke pržene u dubokom ulju, špagete alla carbonara i pizzu tonda. Svako jelo u sebi krije povijest dugu stotinama godina, tijekom kojih su se razvila u današnje ukusne klasike.
O emisiji
Andrew u Managui otkriva hranu koju jednostavno morate probati. Od jela od kuhane govedine po nazivu baho do hrskave salate posute svinjskom kožicom poznate kao vigaron, nikaragvanski glavni grad odiše tradicionalnim okusima.