CSI: Miami

CSI: Miami

S13E04 - CSI XIII (22)

21.11. 03:10
RTL 2
45 minuta

Russell i njegova ekipa istražuju niz ubojstava, a jedan član nosi glavu u torbi dok se na opasnom tajnom zadatku pokušava približiti ubojici. U posljednoj epizodi ove sezone Eric Roberts gostuje u ulozi Daniela Larsona, James Callis u ulozi pisca Johna Merchistona, Tim Matheson kao Oliver Tate, Annabella Sciorra kao Nancy Brass te članovi poznatog heavy metal sastava Black Sabbath.

Dodatne informacije

Epizode

Season 8
S08E01

CSI: Miami

28.11. 01:40, STAR, 50 minuta

CSI: Miami

HTV premijerno prikazuje VIII. sezonu iznimno gledane serije CSI: Miami. Forenzička drama brzog tempa u raskošnom okružju i pulsirajućim ritmovima najjužnije američke metropole prati vrhunsku ekipu istražitelja u južnoj Floridi koja se koristi pionirskim dostignućima forenzike i policijskog rada kako bi riješila zločine. Nadahnuta iznimno gledanom serijom CSI: Las Vegas, CSI: Miami serija je čiju okosnicu čini vodeći istražiteljski tim u južnoj Floridi, koji revolucionarnim forenzičkim dostignućima i policijskim metodama rješava zločine. Predvođeni bivšim istražiteljem Odjela za ubojstva Horatijem Caineom (David Caruso), skupina istražitelja zločine raspetljava usred tropskog ugođaja u Miamiju gdje se isprepleću razne kulture. U njegovoj su ekipi Calleigh Duquesne (Emily Procter), dvojezična južnjačka ljepotica i specijalistica za balistiku; Eric Delko (Adam Rodriguez), podvodni stručnjak koji floridske vode poznaje bolje nego svoj džep, te bivši pozornik Ryan Wolfe (Jonathan Togo) koji se specijalizirao za krv i dokaze u tragovima. Ekipu upotpunjuju Natalia Boa Vista (Eva La Rue), zagonetna specijalistica za DNK, te novi član Horatijevog tima, Jesse Cardoza (Eddie Cibrian), policajac koji se preselio iz kalifornijskog odjela u Hollywoodu. Horatiju oko istraga pomaže detektiv Frank Tripp, (Rex Linn) temeljiti policajac bez dlake na jeziku. Zajedničkim snagama ti istražitelji prikupljaju i analiziraju dokaze kako bi riješili zločine i osvetili one koji ne mogu govoriti u svoje ime - žrtve. Najavljena kao dio iznimno gledane serije CSI, CSI: Miami u Sjedinjenim je Državama premijeru imao 23. rujna 2002. na televizijskoj mreži CBS. Ta je premijera bila najgledanija među svim kabelskim dramskim serijama proteklih godina te je nagrađena nagradom publike za najbolju novu dramsku seriju. Kao dio vodeće svjetske franšize, sve tri serije bile su na prvome mjestu u doba svog emitiranja, a probile su se i među prvih deset mjesta među svim dramskim serijama na američkoj televiziji. Sve tri serije iz franšize CSI-a trenutačno se nalaze među vodećih dvadeset serijskih programa u Australiji, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj i Velikoj Britaniji. Za svaku seriju iz franšize licencije su prodane u više od 190 zemalja. Kao i serija o forenzičarima Las Vegasa, serija CSI: Miami imala je mnogo nominacija za ugledne nagrade, od kojih je brojne i osvojila. Među nagradama za koje je serija bila nominirana su: Emmy, Image Award, Golden Reel, People’s Choice, ASCAP, ASC (American Society of Cinematographers), Edgar, Young Artist i dr. Među nagradama koje je serija osvojila su: Emmy, Image Award, Golden Reel, People’s Choice, ASCAP, ASC, BMI Film & TV i dr. 1. epizoda Dok se Delko bori za život, Horatio se u mislima vraća dvanaest godina u prošlost i otkriva kako su se forenzičari iz Miamija upoznali i postali tim u prvom nastavku osme sezone serije CSI: Miami.

S08E03

Episode 3

29.11. 01:40, STAR, 50 minuta

Episode 3

Tri igrača odbojke tajanstveno padnu mrtva na terenu, a Calleighn iskaz protiv Delka ugrožava njegovu budućnost u ekipi za očevide.

S08E04

Episode 4

30.11. 01:45, STAR, 45 minuta

Episode 4

CSI uspije spriječiti Tonyja Connora u pokušaju krađe aviona koji pripada pokvarenom biznismenu Howardu Burgessu, no istražitelji nisu očekivali mrtvog bogataša u toaletu aviona. Dok Walter Simmons istražuje razloge smrti, Calleigh razgovara s Connorom, koji tvrdi da je Burgess vjerojatno bio mrtav kada je stavljen u zrakoplov. Walter pronalazi joint na podu zrakoplova, kojih ih odvodi do Burgessovog sina Daniela.

S08E05

CSI: Miami VIII (5)

1.12. 01:45, STAR, 50 minuta

CSI: Miami VIII (5)

U Miamiju bakterija E. Coli uzima svoje prve žrtve, djevojku i njezinog dečka, pa se Eric i Woods vraćaju pomoći timu. CSI pokušava otkriti izvor zaraze, a trag ih vodi do restorana u kojem je par objedovao. Cardoza i Ryan istragu proširuju na farmu s koje je došla hrana. U međuvremenu, Eric pokušava spasiti još jednog čovjeka, koji je pojeo vegetarijanski burger i salatu od kukuruza, ali količina toksina u hrani je bila prevelika i njegov mozak je prestao funkcionirati. Eric je toliko obeshrabren što nije uspio spasiti život mladiću da odluči napustiti CSI.

S08E06

Episode 6

2.12. 01:40, STAR, 50 minuta

Episode 6

Vjenčanje bi trebalo biti najsretniji trenutak u životu svakog čovjeka, no kada nevjesta ne može naći svog mladoženju, vjenčanje prerasta u noćnu moru. Ali ne samo da je mladoženja nestao, policija pronalazi kumove s lisicima u fontani, a oni se ne mogu sjetiti što se dogodilo niti kako su tamo završili. U međuvremenu, Calleigh i Cardoza pronalaze dokaze koji ih vode do tuluma mladoženje, gdje je ovaj zadnji put viđen.

Dostupno za 15 sati
S08E07

CSI: Miami VIII (7)

4.12. 17:10, STAR, 55 minuta

CSI: Miami VIII (7)

Brenda Tanner u panici stiže u policijsku stanicu kako bi prijavila nestanak kćeri. CSI pronađe automobil nestale Ashely, kao i njezinu hotelsku potvrdu, a pokraj vozila tragove dviju osoba pa detektivi zaključe da je Ashely oteta. Walteru Simmonsu sobar u hotelu potvrdi da je Ashely otišla u žurbi, a portir je primijetio da se družila s Jimmyjem Burrisom. U njegov sobi, DNK na cigari vodi CSI tim do Nicka Coopera koji je u gradu zbog turneje u golfu. CSI tim Daveu Bentonu javlja da netko koristi Ashelynu kreditnu karticu pa se istražitelji daju u potragu koja ih vodi do lokacije na kojoj pronalaze odsječenu nogu i ruku. I dok ruka pripada Ashey, noga je od druge djevojke. Doktor Loman na nozi pronalazi prepoznatljivu tetovažu, a pijesak pronađen na nozi je iz pustinje u Nevadi pa CSI Miami stupi u kontakt s CSI-jem u Las Vegasu tj. s Rayjom Langstonom i traži asistenciju pri istrazi.

Dostupno za 1 dan
S08E08

CSI: Miami VIII (8)

5.12. 17:10, STAR, 55 minuta

CSI: Miami VIII (8)

CSI istražuje jedan od najčudnijih slučajeva dosad. Dva auta uspjela su se sudariti dok se jedan praktički nije niti kretao, a žena u jednom od automobila pri sudaru je smrtno stradala, muškarac u istom autu je ozlijeđen, dok onaj u drugom nema niti ogrebotinu. Cardoza razgovara sa suprugom preživjelog muškaraca, koja tvrdi da je auto koji je on vozio bio ukraden. Njezin suprug, u međuvremenu, zagonetno premine na ispitivanju u CSI stožeru.

Dostupno za 2 dana
S08E09

CSI: Miami VIII (9)

6.12. 17:10, STAR, 55 minuta

CSI: Miami VIII (9)

Kada muškarac na proslavi, na kojoj Cardoza i Ryan rade pod krinkom, padne u bazen pun smrtonosnih meduza, Cardoza uskače u pomoć riskirajući život. No muškarac premine i CSI ima novi slučaj koji mora odgonetnuti. Očevici nesreće/ubojstva imaju verzije događaja koje se razlikuju pa forenzičari moraju otkriti istinu. U međuvremenu, Delko i Calleigh razgovaraju sa ženom nesretnika, koja očajnički traži novac od osiguravajućeg društva.

Dostupno za 3 dana
S08E10

CSI: Miami VIII (10)

7.12. 17:10, STAR, 55 minuta

CSI: Miami VIII (10)

Jesse i Walter priključuju se policijskoj potjeri. Uspiju zaustaviti vozilo, ali suvozač pobjegne. U prtljažniku auta pronađeno je tijelo. Vozač govori kako je bio prisiljen voziti auto, no Horatio je sumnjičav prema njegovoj priči. U mrtvačnici doktor Loman otkriva da je Christopher Perez umro od gušenja uzrokovanog kemijskom supstancom. CSI tim pretražuje kvart u potrazi za posljednjim mjestom na kojem je Perez radio te otkrivaju laboratorij metha, koji samo što nije eksplodirao.

Dostupno za 4 dana
S08E11

Episode 11

8.12. 17:10, STAR, 55 minuta

Episode 11

Eric Delko nađe se u ulozi vještaka u korist obrane, suprotstavivši se svojim starim kolegama.

Dostupno za 7 dana
S08E12

CSI: Miami VIII (12)

11.12. 17:10, STAR, 55 minuta

CSI: Miami VIII (12)

Koncert popularne pjevačice Phoenicks (Lucy Hale) završi šokantno i tragično jer je izgorjela usred spektakla na pozornici. Doktor Loman u mrtvačnici napravi autopsiju i dozna da u žrtvinim plućima nema dima, što govori da je žrtva preminula ranije te da vatra nije uzrok smrti. Čovjek zadužen za scenske efekte tvrdi da je pirotehnika bila potpuno sigurna, dok je menadžer mlade zvijezde uvjeren da ona nije imala neprijatelje. No na odjeći pjevačice CSI tim pronalazi žice koje jesu dio haljine, ali i uzrok što se je glazbena zvijezda zapalila. U međuvremenu, Jesse otkrije Calleighu razlog povrataka u Miami.

Dostupno za 8 dana
S08E13

Episode 13

12.12. 17:10, STAR, 55 minuta

Episode 13

Bizarni slučaj raspolovljenog čovjeka zbunjuje istražitelje ekipe za očevide, a Natalijina ozljeda dovodi u opasnost nju i Ryana.

Dostupno za 9 dana
S08E14

Episode 14

13.12. 17:10, STAR, 55 minuta

Episode 14

Forenzičari iz ekipe za očevid imaju dvadeset i četiri sata da doznaju je li čovjek osuđen na smrt uistinu kriv, a u istragu se uključuje Eric Delko.

Dostupno za 10 dana
S08E15

Episode 15

14.12. 17:10, STAR, 55 minuta

Episode 15

Istražitelji ekipe za očevid uspijevaju riješiti ubojstvo čovjeka stradalog u svemiru.

Dostupno za 11 dana
S08E16

Episode 16

15.12. 17:10, STAR, 55 minuta

Episode 16

Forenzičari su pozvani u dom Tonyja Enrighta, uspješnog producenta pornografskih filmova kojeg Jesse Cardoze poznaje od ranije te krivi za smrt svoje supruge. Tulum u Tonyjevoj kući završi tragedijom - u spavaćoj sobi pronađena mrtva Leslie Stultz, a Tonyjeva djevojka Anna u nesvijesti. Anna objašnjava da je Leslie bila glavna zvijezda Tonyjevih filma. Forenzičari pretpostavljaju da Anna bila drogirana. Walter pronalazi uređaj za prisluškivanje u sobi, a Jesse ostatke droge u Anninoj čaši. Leslie je ubijena olovkom, koja se je očigledno ubojici našla u blizini, a otisak na olovci otkiva da je bila u ruci Coopa Dalyja, bivšeg Miami Dolphins igrača koji sada radi za Tonyja.

O emisiji

CSI: Miami forenzička je drama brzog tempa koja u raskošnom okružju i pulsirajućim ritmovima najjužnije američke metropole prati vrhunsku ekipu istražitelja u južnoj Floridi koja se koristi pionirskim dostignućima forenzike i policijskog rada kako bi riješila zločine. Predvođeni poručnikom Horatijem Caineom (David Caruso), forenzički istražitelji okruga Miami-Dade rade usred tropskog ugođaja u Miamiju gdje se isprepleću razne kulture. Caine, nekadašnji detektiv pirotehničkog odjela iz New Yorka, često se u svakoj istrazi oslanja na spoj instinkta i forenzičkih dokaza.
Ekipa za očevid Miami-Dadea uključuje i Calleigh Duquesne (Emily Procter), dvojezičnu južnjačku ljepoticu i specijalisticu za balistiku; Erica Delka (Adam Rodriguez), podvodnog stručnjaka koji floridske vode poznaje bolje nego svoj džep, te nadobudnog bivšeg pozornika Ryana Wolfea (Jonathan Togo), najmlađeg člana tima. Ekipu upotpunjuju Frank Tripp (Rex Linn), prokušani policajac staroga kova koji je nedavno promaknut u narednika, Natalie Boa Vista (Eva La Rue), čiji je neuobičajeni dolazak u odjel izvor neprestane kontroverzije unutar tima, te netom pridošla dr. Tara Price (Megalyn Echikunwoke), mlada i odlučna mrtvozornica.