Slatka kuharica: Vrpolje II (14)
Čast raznolikom švedskom stolu, no nije ni do koljena onom slavonskom. Na tom stolu bude tristo čuda, od čvaraka i slanine, preko kulena i šunke, do slavonske makovnjače. U Vrpolju postoji i pisani zapis iz 1898. da se makovnjača tu pripremala. Zapisana je i spomenuta kao masnica, jer kako kažu - važno je samo da ima domaće svinjske masti. Darija Ančić prava je Šokica koja je masnicu učila raditi od mame i svekrve, a u pripremi isključivo koristi domaće sastojke.
Dodatne informacijeO emisiji
Čast raznolikom švedskom stolu, no nije ni do koljena onom slavonskom. Na tom stolu bude tristo čuda, od čvaraka i slanine, preko kulena i šunke, do slavonske makovnjače. U Vrpolju postoji i pisani zapis iz 1898. da se makovnjača tu pripremala. Zapisana je i spomenuta kao masnica, jer kako kažu - važno je samo da ima domaće svinjske masti.
Darija Ančić prava je Šokica koja je masnicu učila raditi od mame i svekrve, a u pripremi isključivo koristi domaće sastojke.