Slatka kuharica - Varaždin (1)

Slatka kuharica - Varaždin (1)

23.6. 00:28
HRT International
25 minuta

Gastroputopisna emisija Slatka kuharica spaja tradicionalne recepte naših baka sa suvremenom interpretacijom slastičarke Petre Jelenić. U svakoj epizodi Petra posjećuje novi dio Hrvatske poznat po određenoj slastici, pronalazi majstore tog recepta i otkriva kako se slastice izrađuju na tradicionalan način te male, ali vrlo važne tajne u pripremi. Inspirirana tradicijom, susretima i prirodnim ljepotama mjesta koje je posjetila, Petra odlazi u svoju kuhinju gdje priprema novu varijantu slastice. Koristi uglavnom iste sastojke, no Petrina slastica je rezultat okusa, boja, mirisa i oblika kako ih je Petra doživjela na svom putovanju. Za kraj, novu slasticu će isprobati autor tradicionalne verzije. PETRA JELENIĆ je diplomirana slastičarka s iskustvom rada u vrhunskim restoranima u Hrvatskoj i inozemstvu. Rođena je u Zagrebu 1976., nakon završene srednje škole radi u nekoliko restorana i slastičarnica diljem Hrvatske. Željna novih iskustava i inspiracija, 1999. odlazi u Dubai kao executive pastry chef. Nakon nekoliko godina vraća se u Zagreb gdje danas vodi slastičarnicu Mak na konac. Petra je do sada sudjelovala u nekoliko kulinarskih TV formata. U Slatkoj kuharici, prvom samostalnom TV projektu, spaja ljubav prema tradiciji i strast za stvaranjem novih slastica. Petra Jelenić vodi nas na putovanje u kojem otkriva tradicionalne slastice i priprema svoju, modernu verziju. U prvoj epizodi otputovala je nedaleko Varaždina, u mjesto Trnovec Bartolovečki, gdje se tradicionalno pripremaju makači. Ova štrudla s makom kalorijska je bomba koja je vrijedne seljake držala sitima i spremnima za naporan rad. Petri Jelenić recept ove delicije prenijele su vesele članice Udruge žena Trnovečko srce.

Dodatne informacije

O emisiji

Gastroputopisna emisija Slatka kuharica spaja tradicionalne recepte naših baka sa suvremenom interpretacijom slastičarke Petre Jelenić.
U svakoj epizodi Petra posjećuje novi dio Hrvatske poznat po određenoj slastici, pronalazi majstore tog recepta i otkriva kako se slastice izrađuju na tradicionalan način te male, ali vrlo važne tajne u pripremi.
Inspirirana tradicijom, susretima i prirodnim ljepotama mjesta koje je posjetila, Petra odlazi u svoju kuhinju gdje priprema novu varijantu slastice. Koristi uglavnom iste sastojke, no Petrina slastica je rezultat okusa, boja, mirisa i oblika kako ih je Petra doživjela na svom putovanju.
Za kraj, novu slasticu će isprobati autor tradicionalne verzije.
PETRA JELENIĆ je diplomirana slastičarka s iskustvom rada u vrhunskim restoranima u Hrvatskoj i inozemstvu. Rođena je u Zagrebu 1976., nakon završene srednje škole radi u nekoliko restorana i slastičarnica diljem Hrvatske.
Željna novih iskustava i inspiracija, 1999. odlazi u Dubai kao executive pastry chef. Nakon nekoliko godina vraća se u Zagreb gdje danas vodi slastičarnicu Mak na konac. Petra je do sada sudjelovala u nekoliko kulinarskih TV formata. U Slatkoj kuharici, prvom samostalnom TV projektu, spaja ljubav prema tradiciji i strast za stvaranjem novih slastica.
Petra Jelenić vodi nas na putovanje u kojem otkriva tradicionalne slastice i priprema svoju, modernu verziju.
U prvoj epizodi otputovala je nedaleko Varaždina, u mjesto Trnovec Bartolovečki, gdje se tradicionalno pripremaju makači. Ova štrudla s makom kalorijska je bomba koja je vrijedne seljake držala sitima i spremnima za naporan rad.
Petri Jelenić recept ove delicije prenijele su vesele članice Udruge žena Trnovečko srce.