Slatka kuharica - Varaždin (1)

Slatka kuharica - Varaždin (1)

22.6. 08:28
HRT International
25 minutes

Gastroputopisna emisija Slatka kuharica spaja tradicionalne recepte naših baka sa suvremenom interpretacijom slastičarke Petre Jelenić. U svakoj epizodi Petra posjećuje novi dio Hrvatske poznat po određenoj slastici, pronalazi majstore tog recepta i otkriva kako se slastice izrađuju na tradicionalan način te male, ali vrlo važne tajne u pripremi. Inspirirana tradicijom, susretima i prirodnim ljepotama mjesta koje je posjetila, Petra odlazi u svoju kuhinju gdje priprema novu varijantu slastice. Koristi uglavnom iste sastojke, no Petrina slastica je rezultat okusa, boja, mirisa i oblika kako ih je Petra doživjela na svom putovanju. Za kraj, novu slasticu će isprobati autor tradicionalne verzije. PETRA JELENIĆ je diplomirana slastičarka s iskustvom rada u vrhunskim restoranima u Hrvatskoj i inozemstvu. Rođena je u Zagrebu 1976., nakon završene srednje škole radi u nekoliko restorana i slastičarnica diljem Hrvatske. Željna novih iskustava i inspiracija, 1999. odlazi u Dubai kao executive pastry chef. Nakon nekoliko godina vraća se u Zagreb gdje danas vodi slastičarnicu Mak na konac. Petra je do sada sudjelovala u nekoliko kulinarskih TV formata. U Slatkoj kuharici, prvom samostalnom TV projektu, spaja ljubav prema tradiciji i strast za stvaranjem novih slastica. Petra Jelenić vodi nas na putovanje u kojem otkriva tradicionalne slastice i priprema svoju, modernu verziju. U prvoj epizodi otputovala je nedaleko Varaždina, u mjesto Trnovec Bartolovečki, gdje se tradicionalno pripremaju makači. Ova štrudla s makom kalorijska je bomba koja je vrijedne seljake držala sitima i spremnima za naporan rad. Petri Jelenić recept ove delicije prenijele su vesele članice Udruge žena Trnovečko srce.

More information

About show

Gastroputopisna emisija Slatka kuharica spaja tradicionalne recepte naših baka sa suvremenom interpretacijom slastičarke Petre Jelenić.
U svakoj epizodi Petra posjećuje novi dio Hrvatske poznat po određenoj slastici, pronalazi majstore tog recepta i otkriva kako se slastice izrađuju na tradicionalan način te male, ali vrlo važne tajne u pripremi.
Inspirirana tradicijom, susretima i prirodnim ljepotama mjesta koje je posjetila, Petra odlazi u svoju kuhinju gdje priprema novu varijantu slastice. Koristi uglavnom iste sastojke, no Petrina slastica je rezultat okusa, boja, mirisa i oblika kako ih je Petra doživjela na svom putovanju.
Za kraj, novu slasticu će isprobati autor tradicionalne verzije.
PETRA JELENIĆ je diplomirana slastičarka s iskustvom rada u vrhunskim restoranima u Hrvatskoj i inozemstvu. Rođena je u Zagrebu 1976., nakon završene srednje škole radi u nekoliko restorana i slastičarnica diljem Hrvatske.
Željna novih iskustava i inspiracija, 1999. odlazi u Dubai kao executive pastry chef. Nakon nekoliko godina vraća se u Zagreb gdje danas vodi slastičarnicu Mak na konac. Petra je do sada sudjelovala u nekoliko kulinarskih TV formata. U Slatkoj kuharici, prvom samostalnom TV projektu, spaja ljubav prema tradiciji i strast za stvaranjem novih slastica.
Petra Jelenić vodi nas na putovanje u kojem otkriva tradicionalne slastice i priprema svoju, modernu verziju.
U prvoj epizodi otputovala je nedaleko Varaždina, u mjesto Trnovec Bartolovečki, gdje se tradicionalno pripremaju makači. Ova štrudla s makom kalorijska je bomba koja je vrijedne seljake držala sitima i spremnima za naporan rad.
Petri Jelenić recept ove delicije prenijele su vesele članice Udruge žena Trnovečko srce.