Druga strana

Druga strana

26.5. 21:59
HRT International
25 minutes

Energetika izvan okvira Oni su energetičari i konzultanti za obnovljive izvore energije. A onda od države kupe vodoprivredu i najavljuju da će se baviti intenzivnim uzgojem ribe?! Kad im propadne pokušaj kupnje bazena crvenog mulja u Obrovcu, kupuju najveći voćnjak u Hrvatskoj i od njega hoće napraviti elektranu? Pa zbog njih mijenjaju Zakon o poljoprivrednom zemljištu. Energetika izvan okvira. Tvrde da savjetuju i pružaju podršku u razvoju obnovljivih izvora energije. Projektiraju i pružaju investicijsku podršku... jedino što od ideje do realizacije idu malo čudnim putovima. Postali su većinski vlasnik Vodoprivrede Daruvar, spasili 140 radnika u stečaju i tvrde da će uz intenzivni uzgoj ribe, na istom mjestu napraviti najveću europsku plutajuću elektranu od 400mW. To će stajati kao Pelješki most. Gdje nalaze investitore i tko vjeruje u njihov najnoviji projekt, solarnu elektranu u voćnjaku velikom 130 hektara, objašnjava tehnički direktor Energovizije Ivan Šimić.

More information

About show

Energetika izvan okvira
Oni su energetičari i konzultanti za obnovljive izvore energije. A onda od države kupe vodoprivredu i najavljuju da će se baviti intenzivnim uzgojem ribe?! Kad im propadne pokušaj kupnje bazena crvenog mulja u Obrovcu, kupuju najveći voćnjak u Hrvatskoj i od njega hoće napraviti elektranu? Pa zbog njih mijenjaju Zakon o poljoprivrednom zemljištu. Energetika izvan okvira.
Tvrde da savjetuju i pružaju podršku u razvoju obnovljivih izvora energije. Projektiraju i pružaju investicijsku podršku... jedino što od ideje do realizacije idu malo čudnim putovima. Postali su većinski vlasnik Vodoprivrede Daruvar, spasili 140 radnika u stečaju i tvrde da će uz intenzivni uzgoj ribe, na istom mjestu napraviti najveću europsku plutajuću elektranu od 400mW. To će stajati kao Pelješki most.
Gdje nalaze investitore i tko vjeruje u njihov najnoviji projekt, solarnu elektranu u voćnjaku velikom 130 hektara, objašnjava tehnički direktor Energovizije Ivan Šimić.