Izvan formata: 37. salon mladih

Izvan formata: 37. salon mladih

11.7. 04:35
HRT 3
29 minuta

Salon mladih najveća je i najvažnija izložbena manifestacija vizualnih umjetnika do 35 godina u Hrvatskoj. U više od 50 godina postojanja Salon je predstavio više od 3.500 umjetnika i u svakom svom izdanju otkrivao nova imena na hrvatskoj umjetničkoj sceni. Nedavno je otvoren 37. salon mladih čija središnja izložba pod nazivom ”Pao sat u bunar” ispunjava sve prostore Meštrovićeva paviljona u Zagrebu. O toj izložbi, drugim izložbama, ali i iznimno bogatom popratnom programu razgovaramo s kustosom Lovrom Japundžićem, a o svojim radovima na Salonu govore umjetnici Valerija Cerovec, Paula Tončić, Lovro Ivančić, Ivana Stećuk, Lea Anić i Katarina Juričić.

Dodatne informacije

O emisiji

Salon mladih najveća je i najvažnija izložbena manifestacija vizualnih umjetnika do 35 godina u Hrvatskoj. U više od 50 godina postojanja Salon je predstavio više od 3.500 umjetnika i u svakom svom izdanju otkrivao nova imena na hrvatskoj umjetničkoj sceni.
Nedavno je otvoren 37. salon mladih čija središnja izložba pod nazivom ”Pao sat u bunar” ispunjava sve prostore Meštrovićeva paviljona u Zagrebu. O toj izložbi, drugim izložbama, ali i iznimno bogatom popratnom programu razgovaramo s kustosom Lovrom Japundžićem, a o svojim radovima na Salonu govore umjetnici Valerija Cerovec, Paula Tončić, Lovro Ivančić, Ivana Stećuk, Lea Anić i Katarina Juričić.