Knjiga ili život: Književnice i nagrade te Kartografija ljubavi Helene Sablić Tomić

Knjiga ili život: Književnice i nagrade te Kartografija ljubavi Helene Sablić Tomić

11.7. 05:04
HRT 3
40 minuta

Jedna književna nagrada potaknula je spisateljicu Ivanu Bodrožić na pisanje pisma u kojem upozorava kako bez obzira na kvalitetu knjiga nagrade još uvijek puno češće završe u muškim rukama. O nerazmjeru u broju nagrađenih književnica i književnika razgovarali smo s dvije spisateljice različitih generacija: Marinom Šur Puhlovski i Andrijanom Kos Lajtman. Riječni tok, ljubav, književnost podunavskih zemalja i putovanje, sve to je Kartografija ljubavi, Dunavom, nova kulturološka karta ljubavi koju je ispisala književna teoretičarka, kritičarka i spisateljica Helena Sablić Tomić. Prateći tok rijeke od izvora i gornjeg toka preko klisure do donjeg toka i delte, autorica promišlja tijek ljubavnog odnosa - od zavođenja, nježnosti i strasti, preko ljubomore i straha, do pripadanja i prolaznosti. Naša je gošća Helena Sablić Tomić.

Dodatne informacije

O emisiji

Jedna književna nagrada potaknula je spisateljicu Ivanu Bodrožić na pisanje pisma u kojem upozorava kako bez obzira na kvalitetu knjiga nagrade još uvijek puno češće završe u muškim rukama. O nerazmjeru u broju nagrađenih književnica i književnika razgovarali smo s dvije spisateljice različitih generacija: Marinom Šur Puhlovski i Andrijanom Kos Lajtman.
Riječni tok, ljubav, književnost podunavskih zemalja i putovanje, sve to je Kartografija ljubavi, Dunavom, nova kulturološka karta ljubavi koju je ispisala književna teoretičarka, kritičarka i spisateljica Helena Sablić Tomić. Prateći tok rijeke od izvora i gornjeg toka preko klisure do donjeg toka i delte, autorica promišlja tijek ljubavnog odnosa - od zavođenja, nježnosti i strasti, preko ljubomore i straha, do pripadanja i prolaznosti. Naša je gošća Helena Sablić Tomić.