Vrijeme je za jazz: Jazz In The House, PEZNT i Jazz orkestar HRT-a (2. dio)

Vrijeme je za jazz: Jazz In The House, PEZNT i Jazz orkestar HRT-a (2. dio)

S01E02 - Episode 2

11.7. 19:25
HRT 3
45 minuta

U emisiji pogledajte drugi dio koncerta seksteta Šimuna Matišića koji je održan 30. ožujka 2022. u zagrebačkoj Tvornici kulture u sklopu sezone JazzHR. Bila je to koncertna promocija čak dva njegova posljednja albuma: ”Invocation” i ”Tribute to B.P.”. ”Invocation” je Matišićev prvi autorski album s Matijom Dedićem na klaviru, Zvonimirom Šestakom na kontrabasu, Davorom Križićem na trubi, Mariom Bočićem na saksofonu te Krunoslavom Levačićem na bubnjevima, dok je ”Tribute to B.P.” album kojim je odao počast svom najvećem učitelju - Bošku Petroviću. Šimun je za taj album ove godine osvojio čak 3 nagrade Porin: u kategoriji Najbolja skladba jazz glazbe za skladbu ”In Grožnjan, after all these years”, za Najbolju izvedbu jazz glazbe za skladbu ”With pain I was born” i za Najbolji album jazz glazbe.

Dodatne informacije

Epizode

Season 1
S01E01

Episode 1

19.7. 01:36, HRT 3, 44 minute

Episode 1

U emisiji Vrijeme je za jazz pogledajte snimku koncerta kvinteta multiinstrumentalista Jamesa Cartera, kojim su 20. listopada u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog započeli 19. međunarodni dani jazza. Tom prigodom Carter je predstavio svoj novi album ”Present Tense”. Izvedbe su bile prožete cjelokupnom tradicijom jazza: od bluesa, preko swinga i bebopa do freea. Od petnaestak glazbala kojima vlada besprijekorno Carter je ovom prigodom svirao samo tri: sopran i tenor saksofon i bas klarinet. Naime, iako je višestruko proglašavan najboljim bariton saksofonistom na svijetu, s ne manjom kreativnošću svira sve druge saksofone, klarinete i flaute.

O emisiji

U emisiji pogledajte drugi dio koncerta seksteta Šimuna Matišića koji je održan 30. ožujka 2022. u zagrebačkoj Tvornici kulture u sklopu sezone JazzHR.
Bila je to koncertna promocija čak dva njegova posljednja albuma: ”Invocation” i ”Tribute to B.P.”. ”Invocation” je Matišićev prvi autorski album s Matijom Dedićem na klaviru, Zvonimirom Šestakom na kontrabasu, Davorom Križićem na trubi, Mariom Bočićem na saksofonu te Krunoslavom Levačićem na bubnjevima, dok je ”Tribute to B.P.” album kojim je odao počast svom najvećem učitelju - Bošku Petroviću. Šimun je za taj album ove godine osvojio čak 3 nagrade Porin: u kategoriji Najbolja skladba jazz glazbe za skladbu ”In Grožnjan, after all these years”, za Najbolju izvedbu jazz glazbe za skladbu ”With pain I was born” i za Najbolji album jazz glazbe.