Vrijeme je za jazz: Happy Birthday, Mister Morgen!, Danijel Čačija i Jazz orkestar HRT-a, 2. dio

Vrijeme je za jazz: Happy Birthday, Mister Morgen!, Danijel Čačija i Jazz orkestar HRT-a, 2. dio

S01E02 - Episode 2

19.3. 16:52
HRT 3
45 minutes

U emisiji pogledajte drugi dio koncerta Jazz orkestra HRT-a koji je u svojemu ciklusu, u Dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, ugostio Tomislava Pasanca, glazbenog producenta i autora, klupskog i radijskog DJ-a i izvođača. Predstavnik hrvatske i svjetske elektroničke glazbene scene, Tomislav Pasanec svoj je izričaj isprepleo sa zvukom Jazz orkestra HRT-a, najprije zahvaljujući bliskoj kreativnoj suradnji s aranžerima - Lukom Žužićem, Makom Murtićem, Brunom Bišćanom i Brunom Matić, a onda i izvođačkoj s članovima Jazz orkestra HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera. Nastao je Jazz in the House.

More information

About show

29. siječnja navršilo se sto godina od rođenja najuspješnijeg glazbenika hrvatske popularne glazbe druge polovice 20. stoljeća Ive Robića. Bio je pobjednik prvog domaćeg festivala zabavne glazbe 1953. u Zagrebu, sa skladbom Ta tvoja ruka mala, te prvog festivala u Opatiji s pjesmom Mala djevojčica (1958.). Uspješno je radio prepjeve i svjetskih šlagera. Od 1949. do 1958. objavio je 62 velika singla i tri LP ploče. Snimio je prvu pjevanu solističku LP ploču u SFRJ, pod nazivom Pjeva vam Ivo Robić, a albume mu objavljuju i češki Supraphon, njemački Polydor i američki Laurie. Svjetski uspjeh postigao je 1960. pjesmom Sutra (Morgen) koja je zauzela visoka mjesta na svjetskim ljestvicama hitova, dosegla milijunsku nakladu i osigurala mu besmrtni nadimak ’Mister Morgen’. Nastavlja nizati međunarodne hitove i uspjehe, među kojima je i Fremde in der Nacht koju je 1966. u SAD-u, kao Strangers in the Night, preuzeo i proslavio Frank Sinatra.
Ta tvoja ruka mala, Serenada Opatiji, Jabuke i trešnje samo su neki od evergreena koji se još uvijek pamte na ovim prostorima, a mnoge je sam napisao: Srce, laku noć, Ja ću doć, Za tobom čeznem, Ne plači, Ko nježni cvijet i Samo jednom se ljubi.
Na koncertu u dvorani Gorgona Muzeja za suvremenu umjetnost u Zagrebu Jazz orkestar HRT-a provest će nas kroz ostavštinu Ive Robića uz gosta Danijela Čačiju koji gradi karijeru uspješnog i nagrađivanog jazz vokalista i kojem glazba Ive Robića zauzima posebno mjesto u vlastitu izričaju.