Hladnokrvno ubojstvo

Hladnokrvno ubojstvo

19.3. 02:35
HRT 3
132 minutes
1967

Film neonoir. Bivši osuđenici Perry Smith i Dick Hickock susretnu se u ruralnom području Kanzasa u jesen 1959. Zajedno odluče opljačkati dom bogate obitelji Clutter. Dvojica kriminalaca provale u kuću usred noći, no ne uspiju pronaći sef. Kako ne bi bilo svjedoka pokušaja pljačke, Smith i Hickock ubit će obitelj Clutter. Njihova će tijela biti pronađena sutradan... Krajem 1959., Dick Hickok (Edwards) i Perry Smith (Roberts), dva sitna kriminalca koja su se sprijateljila iza rešetaka, izašli su i zajedno životare pomoću sitnih krađa i krivotvorenih čekova. Put ih dovodi u Kansas, jer su čuli da Herb Cluttera (Tighe), ugledni i dobrostojeći lokalni farmer, u svojoj kući drži sef s gomilom novaca. Jedne noći provaljuju u Clutterovu kuću i zahtijevaju da im preda novac iz sefa. Nakon što se ispostavi da ni sefa ni novaca nema, Hickok i Smith pokupe nekoliko sitnica i usput poubijaju Cluttera, njegovu suprugu i dvoje djece. Kada se zločin otkrije, cijela je nacija zgranuta i Alvin Dewey (Neill), agent državne policije, započinje istragu. Njegova je potjera bjesomučna, jer su mu Clutterovi bili osobni prijatelji. U međuvremenu, Hickok i Smith su pobjegli u Meksiko, ali nemajući novaca, prisiljeni su vratiti se preko granice... Radnja se temelji na istoimenom romanu Trumana Capotea iz 1966.

More information

About show

1967

Film neonoir. Bivši osuđenici Perry Smith i Dick Hickock susretnu se u ruralnom području Kanzasa u jesen 1959. Zajedno odluče opljačkati dom bogate obitelji Clutter. Dvojica kriminalaca provale u kuću usred noći, no ne uspiju pronaći sef. Kako ne bi bilo svjedoka pokušaja pljačke, Smith i Hickock ubit će obitelj Clutter. Njihova će tijela biti pronađena sutradan...
Krajem 1959., Dick Hickok (Edwards) i Perry Smith (Roberts), dva sitna kriminalca koja su se sprijateljila iza rešetaka, izašli su i zajedno životare pomoću sitnih krađa i krivotvorenih čekova. Put ih dovodi u Kansas, jer su čuli da Herb Cluttera (Tighe), ugledni i dobrostojeći lokalni farmer, u svojoj kući drži sef s gomilom novaca. Jedne noći provaljuju u Clutterovu kuću i zahtijevaju da im preda novac iz sefa. Nakon što se ispostavi da ni sefa ni novaca nema, Hickok i Smith pokupe nekoliko sitnica i usput poubijaju Cluttera, njegovu suprugu i dvoje djece. Kada se zločin otkrije, cijela je nacija zgranuta i Alvin Dewey (Neill), agent državne policije, započinje istragu. Njegova je potjera bjesomučna, jer su mu Clutterovi bili osobni prijatelji. U međuvremenu, Hickok i Smith su pobjegli u Meksiko, ali nemajući novaca, prisiljeni su vratiti se preko granice... Radnja se temelji na istoimenom romanu Trumana Capotea iz 1966.