Okusi mediteranskih otoka s Yotamom Ottolenghijem (Tunis)
S02E01 - Okusi mediteranskih otoka s Yotamom Ottolenghijem II (Korzika)
Yotam Ottolenghi promijenio je način na koji pripremamo, jedemo i doživljavamo mediteranska jela. Odrastajući u Jeruzalemu, na raskrižju kultura, zaljubio se u tamošnju kuhinju koja je potaknula njegovu kreativnost te ga navela da se poigra tradicionalnim receptima i načinima pripreme hrane. --- Yotam odlazi na prekrasan francuski otok Korziku, gdje otkriva kako arome bujnog zelenog raslinja prožimaju sve namirnice, od suhomesnatih proizvoda i maslinovog ulja do sira i meda. Yotam upoznaje neke od najpoznatijih otočkih kuhara i proizvođača hrane te otkriva što korzikansku hranu čini posebnom.
Dodatne informacijeO emisiji
Sljedeća postaja na putovanju Yotama Ottolenghija Mediteranom jedno je od najpopularnijih turističkih odredišta u sjevernoj Africi, Tunis. Ondje jede svježu ribu, otkriva da su Tunižani ludi za ljutom pastom harissom te kuša ukusne i pikantne kobasice meguez.