Gran Hotel

Gran Hotel

S02E09 - Episode 11

9.7. 06:21
HRT 2
49 minuta

Adriana želi pobjeći s Javierom, ali njezin suprug Eusebio puca u njega. Javierovo stanje se uskoro stabilizira i Dona Teresa govori da je to bila samo nezgoda kako bi izbjegla skandal. Nakon Cecilijina uhićenja, Julio i Alicia susretnu se na litici. Jedva mogu sakriti svoje osjećaje jednog prema drugome. Ne znaju da ih promatra sobarica Isabel koja je odavno osjeća neuzvraćenu ljubav prema Juliju. Na poticaj gđe Ángele Belén želi dati malog Juanita nekoj obitelji na selu, ali ne može se rastati od svoga djeteta i vrati se u hotel s njime.

Dodatne informacije

Epizode

Season 2
S02E20

Gran Hotel II (20)

20.7. 06:23, HRT 2, 48 minuta

Gran Hotel II (20)

Vijest da se ubojica sa zlatnim nožem opet vratio, dovede Benjamína natrag u Gran Hotel. On lukavo izgura rivala za mjesto majordoma i uskoro ponovno dolazi na bivše radno mjesto. Ayala otkrije Don Alfredu da Beatriz nije ubijena zlatnim nožem. Njezina rana upućuje na drukčiju oštricu. Sofía prizna Ayali da se svađala s Beatriz i pokušava inspektoru dati uvjerljiv alibi. Iako je Alfredo nakon Beatrizine smrti odbio poziciju na Kraljevskom dvoru i želi zadržati mjesto direktora Gran Hotela, Diego prisiljava Sofíju da potakne muža da se drži svoje izvorne odluke. No čini se da je Alfredo prvi put spreman pružiti otpor Doñi Teresi, a to mu donosi suprugino poštovanje.

S02E21

Gran Hotel II (21)

21.7. 06:17, HRT 2, 47 minuta

Gran Hotel II (21)

Magičar Houdini iskoristi Hernandovu nepažnju kako bi ukrao narukvicu iz sefa Gran Hotela, ali nije računao na Ayalu. Inspektor mu vrati istom mjerom. Ukrade narukvicu iz njegove sobe i vrati je u sef, tako da veliki Houdini mora priznati poraz. Pukovnik koji se nastanio u Gran Hotelu daje Javieru ideju da se prijavi u vojsku i tako okrene leđa hotelu i majci. Alfredo ostaje u Gran Hotelu. Izjavljuje Doñi Teresi i Diegu da će odbiti položaj na Kraljevskom dvoru. Njegov odlazak bi odgovarao Doñi Teresi, ali ne želi to priuštiti svojoj svekrvi.

S02E22

Gran Hotel II (22)

22.7. 06:07, HRT 2, 50 minuta

Gran Hotel II (22)

Alfredova majka pridruži se sinu u trenutku dok traži dokaz Sofijine nevinosti, a davna posveta operne dive pokazuje da je Sofija nevina.

Dostupno za 11 sati
S02E23

Gran Hotel II (23)

23.7. 06:06, HRT 2, 48 minuta

Gran Hotel II (23)

Alfredo shvaća da je njegova majka bila spremna uništiti dokaze koji su mogli spasiti njegovu suprugu. Ogorčen otjera markizu iz hotela. Javieru neće biti ugodno s Kraljevskom gardom u Madridu. Pukovnik je iskoristio svoj utjecaj i dogovorio Javierov odlazak u Melillu. Javier mora pristati htio ili ne. Ruke Doñe Terese također su vezane. U ime Gonzala i njegovog partnera Quiroge, Belén upada u Diegovu sobu. Diego je ondje iznenadi. Belén ga uspije udariti da može uzeti vlasnički list rudnika Alarcónovih.

Dostupno za 1 dan
S02E24

Gran Hotel II (24)

24.7. 05:50, HRT 2, 50 minuta

Gran Hotel II (24)

Javier nije oduševljen odlaskom u rat i glumi da je iznenada oglušio tijekom pucanja. Vojni liječnik temeljito ga pregleda i izda mu liječničku potvrdu. Javier mu zahvaljuje i tako oda svoju laž. Ogorčeni pukovnik odluči biti posebno strog prema Javieru na frontu. Ángel pita za Doñu Ángelu. Andrés ne vjeruje mladiću koji očajnički pokušava objasniti da je njegov brat. Diego prepoznaje u Ángelu čovjeka koji ga je pokušao ubiti u Monteverdeu i puca u njega. Dok se teško ozlijeđeni Ángel liječi u jednoj od soba za osoblje, gđa Ángela potvrdi Andrésu da je Ángel doista njegov brat i da mu je Don Carlos biološki otac. Andrés se osjeća izdano i više ne može raditi kod obitelji Alarcón. Kad ga Doña Teresa otpusti, laknulo mu je.

Dostupno za 2 dana
S02E25

Gran Hotel II (25)

25.7. 05:50, HRT 2, 50 minuta

Gran Hotel II (25)

Andrés napušta hotel, a Ángel umire u rukama gđe Ángele. Iako Ayala zna da g. Benjamín nije Beatrizin ubojica, obavještava Doñu Teresu da svi dokazi upućuju na majordoma kao počinitelja. Sofía osjeća olakšanje zbog ovakvog razvoja događaja, ali Alicia će od sada poricati svoju sestrinsku ljubav. Nova sjena se spusti na Gran Hotel kada Doña Teresa primi vijest da je njezin sin Javier ubijen u borbi za domovinu. Ali Javier je preživio i vraća se u Gran Hotel. Živopisno opisuje svoju herojsku borbu, ali Alfredo prozre njegove laži i pomaže mu da pripremi priču za Vrhovno zapovjedništvo kako bi izbjegao smrtnu kaznu zbog dezerterstva.

Dostupno za 3 dana
S02E26

Gran Hotel II (26)

26.7. 05:50, HRT 2, 50 minuta

Gran Hotel II (26)

Doña Teresa proživljava teške dane. S Aliciom moli Andrésa da se vrati u Gran Hotel i nudi mu da ga priznaju kao Alarcóna. Zauzvrat će on morati ostvariti sve njezine planove u vezi s hotelom. Za Alicijino dobro Andrés prihvaća ponudu. Andrésu je teško živjeti kao Alarcón. Ostali članovi obitelji u njemu vide samo slabića koji sluša Doñu Teresu. Preziru ga jer je glasao za skupe planove Doñe Terese. Osoblje je neprijateljski raspoloženo prema njemu jer će se skupoća obnove hotela rezultirati smanjenjem broja osoblja. Alicia i Julio u tajnoj sobi otkrivaju policu životnog osiguranja koju je Don Carlos sklopio u korist gđe Ángele. Doña Teresa potvrdi da postoji polica, ali kaže da je iznos isplaćen jer je na to prisilila osiguravatelja.

Dostupno za 4 dana
S02E27

Gran Hotel II (27)

27.7. 06:25, HRT 2, 45 minuta

Gran Hotel II (27)

Quiroga se obrati Alfredu kako bi zamijenio svoje udjele u Gonzalovim rudnicima za Alfredove u Gran Hotelu. Alfredo pristane na nagodbu ne sluteći da Quiroga prodaje svoje novostečene udjele Doñi Teresi. Javier je osuđen na smrt na vojnom sudu i bačen u ćeliju. Sada ga može spasiti samo kraljev oprost. To bi najlakše mogao postići Alfredo, ali on je upravo saznao da su Quirogini udjeli u rudnicima bezvrijedni i da ga je Doña Teresa ponovno prešla. Dokazuje da je častan čovjek i spreman je svoju titulu zamijeniti za Javierovo pomilovanje. Plan uspije, ali Javier se osjeća nedostojnim prihvatiti to pomilovanje. Nasumična šetnja vodi Andrésa do taverne u Cantaloi, gdje na svoj užas shvaća da se Belén, s kojom je još uvijek u braku, prostituira. Zahvaljujući njegovoj intervenciji kod Doñe Terese, Belén se može vratiti u Grand Hotel kao sobarica.

Dostupno za 5 dana
S02E28

Gran Hotel II (28)

28.7. 06:25, HRT 2, 45 minuta

Gran Hotel II (28)

Tijekom suđenja njezinoj majci, Alicia je pozvana kao svjedokinja. Optužuje Doña Teresu da je otrovala svoga muža iz pohlepe i da je kupila izjave svjedoka koji njoj idu u korist. Doña Teresa poriče da je ubila Don Carlosa. Ipak, prešutjela je njegovo samoubojstvo kako bi uzela novac od osiguranja i tako spasila Gran Hotel od propasti. Razlog samoubojstva bio je Don Carlosov strah da će biti pravno onesposobljen. Diego je spreman u zamjenu za udjele Doñe Terese u Gran Hotelu dati dokaz, oproštajno pismo Don Carlosa prije njegova samoubojstva. Sada su i njega pozvali na klupu za svjedoke gdje on sebe predstavlja kao spasitelja Doñe Terese jer je spriječio da je Don Carlos otruje.

O emisiji

Javierova ljubavnica, prostitutka Jimena, pronađena je mrtva. Istragu je preuzeo inspektor Ayala. Kad glavna sobarica Angela sazna da je njezin sin Andrés navodno otac Belénina još nerođenog djeteta, zamoli Donu Teresu da pomogne sirotoj sobarici. Dona Teresa pristaje, ali ima ponudu. Predlaže Belén da nastavi raditi u hotelu ako pristane prodati svoje dijete. Želi da njezina kći Sofia posvoji dijete. Alicia nalazi ucjenjivačko pismo u Diegovu uredu kojim traže 50.000 pezeta za šutnju o Cristininu nestanku.