Inside Offside: Napadačice u nogometu - Crna Gora (dokumentarna serija)

Inside Offside: Napadačice u nogometu - Crna Gora (dokumentarna serija)

S01E_Inside Offside: A New Game - Inside Offside: A New Game

3.4. 18:38
HRT 2
28 minuta

Dokumentarci iz sedam europskih zemalja, od Portugala do Švedske i Hrvatske, otkrivaju snove i strahove onih kojima je nogomet mnogo više od igre; to je način kako zaboraviti na teške priče, na frustracije svakodnevice. Nogomet je način kako naći prijatelje, stvoriti veze koje bez najljepše igre na svijetu ne bi postojale. Sirijski izbjeglica u Nizozemskoj, Afganistanac na sjeveru Švedske, romski dječak u Sloveniji ili Libanonka u Norveškoj - svi oni sanjaju isto: postati punopravnim članovima društva u kojima žive, a pri tome gorjeti za gol.

Dodatne informacije

O emisiji

Nissrin Khalaf je rođena i odrasla u Oslu. Završava srednju školu i igra nogomet za multi-kulti nogometni klub Sterling. Naime, i njezino je podrijetlo izmiješano: obitelj potječe iz Libanona. Prije nekoliko godina Nissrin je počela patiti od anksioznosti što je bitno utjecalo na njezinu svakodnevicu. Nije više bila u stanju boraviti među ljudima, a osjećaj da je svi promatraju pratio ju je na svakom koraku. Situaciju nije olakšavala niti činjenica da je vjernica, muslimanka koja nosi maramu. No, uz pomoć prijatelja i prvenstveno obitelji koji su je potaknuli da potraži stručnu pomoć, što je još uvijek tabu u njihovu užem krugu, Nissrin je prevladala najteže razdoblje svoga života. Ipak, još uvijek osjeća svoju unutarnju borbu za koju spas nalazi na nogometnom igralištu...
Režiju potpisuje norveški novinar Edin Babić koji i sam ima iskustvo dvostrukoga identiteta, a izvršni producenti su Daniela Draštata i Frans Jennekens.