Moj život na tanjuru (Mary Berry)

Moj život na tanjuru (Mary Berry)

S01E06 - Moj život na tanjuru (Johnny Ball)

12.2. 08:57
HRT 2
49 minuta

Johnny Ball s kuharom Brianom Turnerom obilazi svoja omiljena mjesta iz djetinjstva u Bristolu. Osim ljubavi prema matematici, sjeća se i poslijeratne oskudice kad su slatkiše u kvartovskom dućanu kupovali na točkice. No gaji i lijepa sjećanja na snalažljivost svojih roditelja koji su, unatoč svim nevoljama, svom sinu nastojali omogućiti zdrav život. Nadahnut Johnnyjevom ljubavlju prema ”delikatesama” iz ratnog razdoblja, poput iznutrica, Brian priprema jedno od svojih nostalgičnih jela. Johnnyju u čast napravit će i jelo od sastojaka koji se spominju u njegovim pričama o dobro proživljenom životu.

Dodatne informacije

Epizode

Season 1
S01E07

Moj život na tanjuru (Arlene Phillips)

20.2. 09:09, HRT 2, 48 minuta

Moj život na tanjuru (Arlene Phillips)

Iz priče o Arleneinom djetinjstvu doznajemo da se pod svaku cijenu željela baviti plesom, iako joj u školi baš nije išlo. Snaga karaktera pomogla joj je i da se nosi s gubitkom majke u ranoj mladosti te joj dala samopouzdanje da se suprotstavi svima i postane velika koreografkinja. Kuharu Brianu Turneru otkriva uz koju je hranu odrasla pa on priprema dva posebna jela koja bude nostalgiju i odaju počast njezinim židovskim korijenima.

O emisiji

Mary Berry obilazi omiljena mjesta iz djetinjstva u rodnom Bathu te otkriva da je kao dijete voljela boraviti u prirodi i da je bila nemoguća u školi. Zajedno s kuharom i voditeljem Brianom Turnerom posjećuje mjesta koja joj bude sjećanja na sretno djetinjstvo. Brian priprema dva jela - jedno nostalgično, da podsjeti Mary na maminu kuhinju, a drugo posvećeno Mary, nadahnuto različitim aspektima njezina djetinjstva i mladosti.