David Skoko: Motor, loza, kuhača (Vladari dingača)

David Skoko: Motor, loza, kuhača (Vladari dingača)

S01E03 - David Skoko: Motor, loza, kuhača

20.12. 05:14
HRT 1
26 minuta

David Skoko nas vodi u požešku Zlatnu dolinu - Valis Aureu. Njegov domaćin Vlado Krauthaker proglašen je vinskim vitezom i dvaput je izabran za najboljeg vinara Hrvatske. Radi se o obitelji koja je postavila standarde graševine kakvu danas poznajemo, sorte koja je u nas najzastupljenija. Saznat ćemo koja je razlika između kulena i kulenove seke, zašto se ruže sade uz vinograde i kako se vinogradi obrađuju konjima.

Dodatne informacije
Snimi
Snimi seriju

Epizode

Season 1
S01E03

David Skoko: Motor, loza, kuhača

20.12. 05:14, HRT 1, 26 minuta

David Skoko: Motor, loza, kuhača

David Skoko nas vodi u požešku Zlatnu dolinu - Valis Aureu. Njegov domaćin Vlado Krauthaker proglašen je vinskim vitezom i dvaput je izabran za najboljeg vinara Hrvatske. Radi se o obitelji koja je postavila standarde graševine kakvu danas poznajemo, sorte koja je u nas najzastupljenija. Saznat ćemo koja je razlika između kulena i kulenove seke, zašto se ruže sade uz vinograde i kako se vinogradi obrađuju konjima.

S01E05

dokumentarna serija

20.12. 10:34, HRT 1, 28 minuta

dokumentarna serija

Chef David Skoko putuje na istok, u sunčanu Baranju. Obitelj koju posjećuje, Gerštmajeri, legendarni su vinari toga kraja koji se već četiri generacije bave proizvodnjom vina. Selo Zmajevac u kojem žive ima snažnu tradiciju podrumarstva, a žila kucavica kraja je rijeka Dunav, pa će se ribarev sin okušati u ribolovu. Saznat ćemo da Baranja na godinu ima isti broj sunčanih dana kao i Hvar, što su to surduci i kakva je riba deverika.

O emisiji

Chef David Skoko putuje na jug, na poluotok Pelješac, u posjet vinarskim obiteljima Matuško i Šegović. Saznat će zašto je strma lokacija pelješkog Dingača idealna za uzgoj plavca malog, što za Pelješčane znači Pelješki most i kako se vino čuva na dnu mora umjesto u podrumima. Malostonski zaljev ponudit će namirnice za predjelo, a ”veliko more”, koje gleda prema Italiji, ribu za glavno jelo.