David Skoko: Motor, loza, kuhača (Vladari dingača)
S01E05 - dokumentarna serija
Chef David Skoko putuje na istok, u sunčanu Baranju. Obitelj koju posjećuje, Gerštmajeri, legendarni su vinari toga kraja koji se već četiri generacije bave proizvodnjom vina. Selo Zmajevac u kojem žive ima snažnu tradiciju podrumarstva, a žila kucavica kraja je rijeka Dunav, pa će se ribarev sin okušati u ribolovu. Saznat ćemo da Baranja na godinu ima isti broj sunčanih dana kao i Hvar, što su to surduci i kakva je riba deverika.
Dodatne informacijeEpizode
Season 1David Skoko: Motor, loza, kuhača
David Skoko nas vodi u požešku Zlatnu dolinu - Valis Aureu. Njegov domaćin Vlado Krauthaker proglašen je vinskim vitezom i dvaput je izabran za najboljeg vinara Hrvatske. Radi se o obitelji koja je postavila standarde graševine kakvu danas poznajemo, sorte koja je u nas najzastupljenija. Saznat ćemo koja je razlika između kulena i kulenove seke, zašto se ruže sade uz vinograde i kako se vinogradi obrađuju konjima.
dokumentarna serija
Chef David Skoko putuje na istok, u sunčanu Baranju. Obitelj koju posjećuje, Gerštmajeri, legendarni su vinari toga kraja koji se već četiri generacije bave proizvodnjom vina. Selo Zmajevac u kojem žive ima snažnu tradiciju podrumarstva, a žila kucavica kraja je rijeka Dunav, pa će se ribarev sin okušati u ribolovu. Saznat ćemo da Baranja na godinu ima isti broj sunčanih dana kao i Hvar, što su to surduci i kakva je riba deverika.
O emisiji
Chef David Skoko putuje na jug, na poluotok Pelješac, u posjet vinarskim obiteljima Matuško i Šegović. Saznat će zašto je strma lokacija pelješkog Dingača idealna za uzgoj plavca malog, što za Pelješčane znači Pelješki most i kako se vino čuva na dnu mora umjesto u podrumima. Malostonski zaljev ponudit će namirnice za predjelo, a ”veliko more”, koje gleda prema Italiji, ribu za glavno jelo.