Dalmatinska marenda (Split (Firule))
S01E04 - Dalmatinska marenda
Put nas je odveo u Staro Selo Jesenice, brdovito mjesto s kojeg se pruža prekrasan pogled na srednjodalmatinske otoke. Osim zapanjujućih pejzaža, u Jesenicama ćete naići i na slikovite kamene kuće, teren za balote i pravu dalmatinsku konobu čija nam je vrata otvorio Ante Bajso. Ovom prilikom Bajso je pripremio jedno od najpoznatijih jela dalmatinske kuhinje - meso ispod peke.
Dodatne informacijeEpizode
Season 1Makarska
Makarska
Otkrivamo čari Makarske, slikovitog mjesta gdje se planina Biokovo ljubi s morem. Kod ugostitelja Marija Tomaša isprobali smo morskog psa ”utisno”, specijalitet koji je u ovaj kraj došao pod mletačkim utjecajem. Također, kušali smo i njokadu - inačicu pašticade začinjenu cimetom.
Split (Firule)
Split (Firule)
Zaputit ćemo se u Split, u četvrt Firule, poznatoj po teniskim terenima na kojima su karijeru započeli najbolji hrvatski tenisači. Osim vrhunskog sporta, Firule su mjesto gdje se može uživati i u dobroj hrani. S Hrvojem Zirojevićem, poznatim chefom svjetskog glasa, razgovaramo o pripremi starinskog dalmatinskog jela - pivca na tingul.
O emisiji
Zaputit ćemo se u Split, u četvrt Firule, poznatoj po teniskim terenima na kojima su karijeru započeli najbolji hrvatski tenisači. Osim vrhunskog sporta, Firule su mjesto gdje se može uživati i u dobroj hrani. S Hrvojem Zirojevićem, poznatim chefom svjetskog glasa, razgovaramo o pripremi starinskog dalmatinskog jela - pivca na tingul.