Lidijina kuhinja: Obiteljski objed
S09E14 - Lidia’s Kitchen
U današnjoj epizodi, Lidia će nam pokazati kako podići večernje obroke na višu razinu bez previše kompliciranja. Pripremit će salatu od komorača i našija. Karameliziranom komoraču dodat će kriške delikatnog našija i sirovog komorača i dobit će elegantnu salatu punu okusa. Zatim će pripremiti teleće kotlete sa sirom i kupusom. Meso će napuniti sirom, lagano će ga popržiti i poslužiti u umaku od maslaca. A preko Zooma razgovarat će s unukom Olivijom, kako bi je naučila pripremati jednostavne crostine s lećom.
Dodatne informacijeEpizode
Season 9Lidia’s Kitchen
Lidia’s Kitchen
U današnjoj epizodi, Lidia će nam pokazati kako podići večernje obroke na višu razinu bez previše kompliciranja. Pripremit će salatu od komorača i našija. Karameliziranom komoraču dodat će kriške delikatnog našija i sirovog komorača i dobit će elegantnu salatu punu okusa. Zatim će pripremiti teleće kotlete sa sirom i kupusom. Meso će napuniti sirom, lagano će ga popržiti i poslužiti u umaku od maslaca. A preko Zooma razgovarat će s unukom Olivijom, kako bi je naučila pripremati jednostavne crostine s lećom.
Lidijina kuhinja: Svježa jela! IX (dokumentarna serija)
Lidia će se u današnjoj epizodi usredotočiti na svježe, ljetne i šarene recepte u kojima će sastojci zablistati. Prvo će pripremiti krasnu salatu od kozica i dinje s pestom od bosiljka i metvice. Zatim će se čuti s unukom Lorenzom da vidi kako mu je uspio njezin recept za breskve u bijelom vinu koji je pripremio kod kuće. Za kraj će pripremiti popularne rigatone u umaku od sirove rajčice. Ovo jelo doista slavi svježinu ljeta.
Lidia’s Kitchen 9
Kad imate naporan dan i trebate si dati oduška, skuhajte jednostavan lagan ručak. Lidia će danas pripremiti grgeča s čimulicama. Ribu će začiniti s malo limuna kako bi ovo fino i lagano jelo bilo još svježije. Zatim će pripremiti salatu od kozica s pečenim paprikama i maslinama koja će zauzeti središnje mjesto na njezinu talijanskom stolu. Ova salata sadržava lisnato povrće, puno boja i proteina za potpuno jelo. S unukom Julijom razgovarat će o pripremi pite od rajčica s pecorinom.
O emisiji
Lidija najviše voli okupljanje za stolom s cijelom obitelji. Današnji prvi recept bit će pržena piletina u marinadi od balzamičkog octa. Pokazat će nam ovu klasičnu tehniku prženja u pripremi slatko-kisele glazirane piletine koja će se svima svidjeti. S Mimi Thorisson, prijateljicom i autoricom kuharice koja živi u Italiji, razgovarat će o tradicionalnom receptu za frico sa sirom montasio jer je to jedan od njezinih omiljenih recepata. Danas će pripremiti i slatku pizzu od grožđa s ricottom koja se može poslužiti kao desert, užinu ili čak međuobrok u kojem će svi uživati.