Lidijina kuhinja: Obiteljski objed
S09E12 - Lidijina kuhinja: Jedno jelo dva obroka IX (dokumentarna serija)
Sad je lako pripremiti večeru tijekom radnog tjedna uz pomoć Lidijinih recepata koji se mogu poslužiti na dva načina. Lidia će danas pripremiti svoj kremasti i ukusni rižoto od nježnih tikvica, svježega graška, kukuruza šećerca i ukusne pancete. S dragom prijateljicom i autoricom kuharice, Katie Parlom, koja živi u Rimu, razmijenit će recepte i naučiti kako Katie priprema omlet s bijelim grahom i šparogama. Lidia će na kraju pripremiti jelo s ostacima rižota, omiljeni recept kojim dan poslije razveseli obitelj i prijatelje.
Dodatne informacijeEpizode
Season 1dokumentarna serija
Lidia će s gledateljima podijeliti recepte za jela koja će pripremati i budući naraštaji. Salata od maslačka i slanutka pobudit će uspomene na branje jestivog samoniklog bilja. Lidia će se prisjetiti starih vremena i sa starim prijateljem Dariom Cecchinijem, mesarom iz Italije. Svaka Lidijina fritaja odiše uspomenama, uključujući onu s kruhom, ”ricottom” i špinatom. Lidia će potaknuti gledatelje da stvore vlastitu tradiciju i prenesu je na svoje bližnje.
O emisiji
Lidija najviše voli okupljanje za stolom s cijelom obitelji. Današnji prvi recept bit će pržena piletina u marinadi od balzamičkog octa. Pokazat će nam ovu klasičnu tehniku prženja u pripremi slatko-kisele glazirane piletine koja će se svima svidjeti. S Mimi Thorisson, prijateljicom i autoricom kuharice koja živi u Italiji, razgovarat će o tradicionalnom receptu za frico sa sirom montasio jer je to jedan od njezinih omiljenih recepata. Danas će pripremiti i slatku pizzu od grožđa s ricottom koja se može poslužiti kao desert, užinu ili čak međuobrok u kojem će svi uživati.