Lidijina kuhinja: Obiteljski objed
S09E25 - Lidia’s Kitchen 9
Kad imate naporan dan i trebate si dati oduška, skuhajte jednostavan lagan ručak. Lidia će danas pripremiti grgeča s čimulicama. Ribu će začiniti s malo limuna kako bi ovo fino i lagano jelo bilo još svježije. Zatim će pripremiti salatu od kozica s pečenim paprikama i maslinama koja će zauzeti središnje mjesto na njezinu talijanskom stolu. Ova salata sadržava lisnato povrće, puno boja i proteina za potpuno jelo. S unukom Julijom razgovarat će o pripremi pite od rajčica s pecorinom.
Dodatne informacijeEpizode
Season 1dokumentarna serija
Lidia će s gledateljima podijeliti recepte za jela koja će pripremati i budući naraštaji. Salata od maslačka i slanutka pobudit će uspomene na branje jestivog samoniklog bilja. Lidia će se prisjetiti starih vremena i sa starim prijateljem Dariom Cecchinijem, mesarom iz Italije. Svaka Lidijina fritaja odiše uspomenama, uključujući onu s kruhom, ”ricottom” i špinatom. Lidia će potaknuti gledatelje da stvore vlastitu tradiciju i prenesu je na svoje bližnje.
O emisiji
Lidija najviše voli okupljanje za stolom s cijelom obitelji. Današnji prvi recept bit će pržena piletina u marinadi od balzamičkog octa. Pokazat će nam ovu klasičnu tehniku prženja u pripremi slatko-kisele glazirane piletine koja će se svima svidjeti. S Mimi Thorisson, prijateljicom i autoricom kuharice koja živi u Italiji, razgovarat će o tradicionalnom receptu za frico sa sirom montasio jer je to jedan od njezinih omiljenih recepata. Danas će pripremiti i slatku pizzu od grožđa s ricottom koja se može poslužiti kao desert, užinu ili čak međuobrok u kojem će svi uživati.