Lidijina kuhinja: Obiteljski objed
S09E14 - Lidia’s Kitchen
U današnjoj epizodi, Lidia će nam pokazati kako podići večernje obroke na višu razinu bez previše kompliciranja. Pripremit će salatu od komorača i našija. Karameliziranom komoraču dodat će kriške delikatnog našija i sirovog komorača i dobit će elegantnu salatu punu okusa. Zatim će pripremiti teleće kotlete sa sirom i kupusom. Meso će napuniti sirom, lagano će ga popržiti i poslužiti u umaku od maslaca. A preko Zooma razgovarat će s unukom Olivijom, kako bi je naučila pripremati jednostavne crostine s lećom.
Dodatne informacijeEpizode
Season 1dokumentarna serija
Lidia će s gledateljima podijeliti recepte za jela koja će pripremati i budući naraštaji. Salata od maslačka i slanutka pobudit će uspomene na branje jestivog samoniklog bilja. Lidia će se prisjetiti starih vremena i sa starim prijateljem Dariom Cecchinijem, mesarom iz Italije. Svaka Lidijina fritaja odiše uspomenama, uključujući onu s kruhom, ”ricottom” i špinatom. Lidia će potaknuti gledatelje da stvore vlastitu tradiciju i prenesu je na svoje bližnje.
O emisiji
Lidija najviše voli okupljanje za stolom s cijelom obitelji. Današnji prvi recept bit će pržena piletina u marinadi od balzamičkog octa. Pokazat će nam ovu klasičnu tehniku prženja u pripremi slatko-kisele glazirane piletine koja će se svima svidjeti. S Mimi Thorisson, prijateljicom i autoricom kuharice koja živi u Italiji, razgovarat će o tradicionalnom receptu za frico sa sirom montasio jer je to jedan od njezinih omiljenih recepata. Danas će pripremiti i slatku pizzu od grožđa s ricottom koja se može poslužiti kao desert, užinu ili čak međuobrok u kojem će svi uživati.