Lidijina kuhinja: Obiteljski objed
S09E02 - dokumentarna serija
U Italiji ćete teško pronaći jelo ili objed bez sira na stolu. Lidia će nam objasniti razliku između sireva od kravljeg mlijeka, koji dolaze uglavnom iz središnje i sjeverne Italije, i sireva od ovčjeg i kozjeg mlijeka koji dolaze iz južnog dijela poluotoka. Pokazat će nam kako je lako dodati sir u gotovo svako jelo. Danas će pripremiti salatu s komoračem te lazanje inspirirane ljetom, s rajčicom, kruhom i tikvicama. Podijelit će s nama obiteljske kulinarske trenutke s unukom Milesom, koji za svoje prijatelje na fakultetu priprema rolice od pirjane govedine.
Dodatne informacijeEpizode
Season 1dokumentarna serija
Lidia će s gledateljima podijeliti recepte za jela koja će pripremati i budući naraštaji. Salata od maslačka i slanutka pobudit će uspomene na branje jestivog samoniklog bilja. Lidia će se prisjetiti starih vremena i sa starim prijateljem Dariom Cecchinijem, mesarom iz Italije. Svaka Lidijina fritaja odiše uspomenama, uključujući onu s kruhom, ”ricottom” i špinatom. Lidia će potaknuti gledatelje da stvore vlastitu tradiciju i prenesu je na svoje bližnje.
O emisiji
Lidija najviše voli okupljanje za stolom s cijelom obitelji. Današnji prvi recept bit će pržena piletina u marinadi od balzamičkog octa. Pokazat će nam ovu klasičnu tehniku prženja u pripremi slatko-kisele glazirane piletine koja će se svima svidjeti. S Mimi Thorisson, prijateljicom i autoricom kuharice koja živi u Italiji, razgovarat će o tradicionalnom receptu za frico sa sirom montasio jer je to jedan od njezinih omiljenih recepata. Danas će pripremiti i slatku pizzu od grožđa s ricottom koja se može poslužiti kao desert, užinu ili čak međuobrok u kojem će svi uživati.