Lidijina kuhinja: Obiteljski objed
S08E25 - Lidijina kuhinja: Kukuruz, od zrna do lišća VIII (dokumentarna serija)
U današnjoj epizodi govorimo o kukuruzu. Lidia se često igrala u poljima kukuruza i pomagala u žetvi. Čak je spavala na slamarici. A danas će pripremati varivo od kukuruza i tikvica, palentu sa sirom i paprom i povrće koje se može poslužiti kao prilog - zapečeni kukuruz, marelice i šampinjone.
Dodatne informacijeEpizode
Season 9Lidia’s Kitchen 9
Kad imate naporan dan i trebate si dati oduška, skuhajte jednostavan lagan ručak. Lidia će danas pripremiti grgeča s čimulicama. Ribu će začiniti s malo limuna kako bi ovo fino i lagano jelo bilo još svježije. Zatim će pripremiti salatu od kozica s pečenim paprikama i maslinama koja će zauzeti središnje mjesto na njezinu talijanskom stolu. Ova salata sadržava lisnato povrće, puno boja i proteina za potpuno jelo. S unukom Julijom razgovarat će o pripremi pite od rajčica s pecorinom.
O emisiji
Lidija najviše voli okupljanje za stolom s cijelom obitelji. Današnji prvi recept bit će pržena piletina u marinadi od balzamičkog octa. Pokazat će nam ovu klasičnu tehniku prženja u pripremi slatko-kisele glazirane piletine koja će se svima svidjeti. S Mimi Thorisson, prijateljicom i autoricom kuharice koja živi u Italiji, razgovarat će o tradicionalnom receptu za frico sa sirom montasio jer je to jedan od njezinih omiljenih recepata. Danas će pripremiti i slatku pizzu od grožđa s ricottom koja se može poslužiti kao desert, užinu ili čak međuobrok u kojem će svi uživati.