Lidijina kuhinja: Obiteljski objed
S08E13 - Lidijina kuhinja: Kuhanje kao dijete u New Yorku VIII (dokumentarna serija)
Prvi sat domaćinstva u New Yorku potvrdio je Lidijinu strast prema hrani. U SAD-u se susrela s drugim načinom kuhanja, ali je odlučila sve proučiti i naučiti. Lidia će danas pripremati lazanje s ricottom i mozzarellom, recept koji je naučila kad se susrela s talijansko-američkom hranom. Zatim će pripremati krumpire i zimsku salatu na maslinovom ulju i punjeno zapečeno povrće.
Dodatne informacijeEpizode
Season 9Lidia’s Kitchen 9
Kad imate naporan dan i trebate si dati oduška, skuhajte jednostavan lagan ručak. Lidia će danas pripremiti grgeča s čimulicama. Ribu će začiniti s malo limuna kako bi ovo fino i lagano jelo bilo još svježije. Zatim će pripremiti salatu od kozica s pečenim paprikama i maslinama koja će zauzeti središnje mjesto na njezinu talijanskom stolu. Ova salata sadržava lisnato povrće, puno boja i proteina za potpuno jelo. S unukom Julijom razgovarat će o pripremi pite od rajčica s pecorinom.
O emisiji
Lidija najviše voli okupljanje za stolom s cijelom obitelji. Današnji prvi recept bit će pržena piletina u marinadi od balzamičkog octa. Pokazat će nam ovu klasičnu tehniku prženja u pripremi slatko-kisele glazirane piletine koja će se svima svidjeti. S Mimi Thorisson, prijateljicom i autoricom kuharice koja živi u Italiji, razgovarat će o tradicionalnom receptu za frico sa sirom montasio jer je to jedan od njezinih omiljenih recepata. Danas će pripremiti i slatku pizzu od grožđa s ricottom koja se može poslužiti kao desert, užinu ili čak međuobrok u kojem će svi uživati.