Lidijina kuhinja: Obiteljski objed

Lidijina kuhinja: Obiteljski objed

S08E11 - Lidijina kuhinja: Ukusi sjeverne Italije VIII (dokumentarna serija)

20.7. 05:37
HRT 1
25 minuta

Nakon što su Amerikanci upoznali klasična jela iz južne Italije, stigli su i okusi sjeverne Italije. Lidia će danas pripremati složenac s govedinom, kupusom i krumpirima, utješno jelo koje voli skuhati kad zahladi. S nama će podijeliti i recept za roladu od kajgane sa začinskim biljem i kuhanom šunkom. Pripremat će i tradicionalno obiteljsko jelo, a to su cavatappi u junećem žgvacetu.

Dodatne informacije

Epizode

Season 9
S09E14

Lidia’s Kitchen

11.9. 05:14, HRT 1, 24 minute

Lidia’s Kitchen

U današnjoj epizodi, Lidia će nam pokazati kako podići večernje obroke na višu razinu bez previše kompliciranja. Pripremit će salatu od komorača i našija. Karameliziranom komoraču dodat će kriške delikatnog našija i sirovog komorača i dobit će elegantnu salatu punu okusa. Zatim će pripremiti teleće kotlete sa sirom i kupusom. Meso će napuniti sirom, lagano će ga popržiti i poslužiti u umaku od maslaca. A preko Zooma razgovarat će s unukom Olivijom, kako bi je naučila pripremati jednostavne crostine s lećom.

S09E25

Lidia’s Kitchen 9

12.9. 05:12, HRT 1, 24 minute

Lidia’s Kitchen 9

Kad imate naporan dan i trebate si dati oduška, skuhajte jednostavan lagan ručak. Lidia će danas pripremiti grgeča s čimulicama. Ribu će začiniti s malo limuna kako bi ovo fino i lagano jelo bilo još svježije. Zatim će pripremiti salatu od kozica s pečenim paprikama i maslinama koja će zauzeti središnje mjesto na njezinu talijanskom stolu. Ova salata sadržava lisnato povrće, puno boja i proteina za potpuno jelo. S unukom Julijom razgovarat će o pripremi pite od rajčica s pecorinom.

O emisiji

Lidija najviše voli okupljanje za stolom s cijelom obitelji. Današnji prvi recept bit će pržena piletina u marinadi od balzamičkog octa. Pokazat će nam ovu klasičnu tehniku prženja u pripremi slatko-kisele glazirane piletine koja će se svima svidjeti. S Mimi Thorisson, prijateljicom i autoricom kuharice koja živi u Italiji, razgovarat će o tradicionalnom receptu za frico sa sirom montasio jer je to jedan od njezinih omiljenih recepata. Danas će pripremiti i slatku pizzu od grožđa s ricottom koja se može poslužiti kao desert, užinu ili čak međuobrok u kojem će svi uživati.