Lidijina kuhinja: Obiteljski objed

Lidijina kuhinja: Obiteljski objed

S08E01 - Lidia’s Kitchen

5.7. 10:01
HRT 1
34 minute

U ovoj epizodi Lidia se prisjeća bakine konobe u kojoj joj je ljeti pomagala pripremati zimnicu od plodova bogate ljetne berbe. Lidia nema konobu, ali ima smočnicu te će danas pripremati jela s namirnicama iz smočnice. A to su bruschetta s bijelim grahom i slaninom i jednostavna i ukusna salata s tunjevinom i slanutkom.

Dodatne informacije

Epizode

Season 8
S08E02

dokumentarna serija

19.7. 10:00, HRT 1, 33 minute

dokumentarna serija

Lidia se danas prisjeća maslinika bake Rose, uzbudljivog branja maslina i proizvodnje danas cijenjenog ekstradjevičanskog maslinovog ulja. A baš to ulje bit će glavni sastojak današnjih Lidijinih recepata. Pripremat će ribu s prženim čimulicama i tortu s maslinovim uljem koja je savršena za užinu, doručak ili desert.

S08E10

Lidijina kuhinja: Zimski povrtnjak VIII (dokumentarna serija)

19.7. 05:11, HRT 1, 26 minuta

Lidijina kuhinja: Zimski povrtnjak VIII (dokumentarna serija)

Zima je uvijek bila nemilosrdna prema vrtu. Zbog toga su u Lidijinoj obitelji još više cijenili zimsko povrće. Danas će pripremati orecchiette s krušnim mrvicama, slaninom i cvjetačom i ukusnu salatu od kupusa s toplim umakom.

S08E11

Lidijina kuhinja: Ukusi sjeverne Italije VIII (dokumentarna serija)

20.7. 05:37, HRT 1, 25 minuta

Lidijina kuhinja: Ukusi sjeverne Italije VIII (dokumentarna serija)

Nakon što su Amerikanci upoznali klasična jela iz južne Italije, stigli su i okusi sjeverne Italije. Lidia će danas pripremati složenac s govedinom, kupusom i krumpirima, utješno jelo koje voli skuhati kad zahladi. S nama će podijeliti i recept za roladu od kajgane sa začinskim biljem i kuhanom šunkom. Pripremat će i tradicionalno obiteljsko jelo, a to su cavatappi u junećem žgvacetu.

O emisiji

Lidija najviše voli okupljanje za stolom s cijelom obitelji. Današnji prvi recept bit će pržena piletina u marinadi od balzamičkog octa. Pokazat će nam ovu klasičnu tehniku prženja u pripremi slatko-kisele glazirane piletine koja će se svima svidjeti. S Mimi Thorisson, prijateljicom i autoricom kuharice koja živi u Italiji, razgovarat će o tradicionalnom receptu za frico sa sirom montasio jer je to jedan od njezinih omiljenih recepata. Danas će pripremiti i slatku pizzu od grožđa s ricottom koja se može poslužiti kao desert, užinu ili čak međuobrok u kojem će svi uživati.