Lidijina kuhinja: Obiteljski objed
S09E02 - dokumentarna serija
U Italiji ćete teško pronaći jelo ili objed bez sira na stolu. Lidia će nam objasniti razliku između sireva od kravljeg mlijeka, koji dolaze uglavnom iz središnje i sjeverne Italije, i sireva od ovčjeg i kozjeg mlijeka koji dolaze iz južnog dijela poluotoka. Pokazat će nam kako je lako dodati sir u gotovo svako jelo. Danas će pripremiti salatu s komoračem te lazanje inspirirane ljetom, s rajčicom, kruhom i tikvicama. Podijelit će s nama obiteljske kulinarske trenutke s unukom Milesom, koji za svoje prijatelje na fakultetu priprema rolice od pirjane govedine.
Dodatne informacijeEpizode
Season 9dokumentarna serija
U Italiji ćete teško pronaći jelo ili objed bez sira na stolu. Lidia će nam objasniti razliku između sireva od kravljeg mlijeka, koji dolaze uglavnom iz središnje i sjeverne Italije, i sireva od ovčjeg i kozjeg mlijeka koji dolaze iz južnog dijela poluotoka. Pokazat će nam kako je lako dodati sir u gotovo svako jelo. Danas će pripremiti salatu s komoračem te lazanje inspirirane ljetom, s rajčicom, kruhom i tikvicama. Podijelit će s nama obiteljske kulinarske trenutke s unukom Milesom, koji za svoje prijatelje na fakultetu priprema rolice od pirjane govedine.
Lidia’s Kitchen 9
Kad imate naporan dan i trebate si dati oduška, skuhajte jednostavan lagan ručak. Lidia će danas pripremiti grgeča s čimulicama. Ribu će začiniti s malo limuna kako bi ovo fino i lagano jelo bilo još svježije. Zatim će pripremiti salatu od kozica s pečenim paprikama i maslinama koja će zauzeti središnje mjesto na njezinu talijanskom stolu. Ova salata sadržava lisnato povrće, puno boja i proteina za potpuno jelo. S unukom Julijom razgovarat će o pripremi pite od rajčica s pecorinom.
O emisiji
Lidija najviše voli okupljanje za stolom s cijelom obitelji. Današnji prvi recept bit će pržena piletina u marinadi od balzamičkog octa. Pokazat će nam ovu klasičnu tehniku prženja u pripremi slatko-kisele glazirane piletine koja će se svima svidjeti. S Mimi Thorisson, prijateljicom i autoricom kuharice koja živi u Italiji, razgovarat će o tradicionalnom receptu za frico sa sirom montasio jer je to jedan od njezinih omiljenih recepata. Danas će pripremiti i slatku pizzu od grožđa s ricottom koja se može poslužiti kao desert, užinu ili čak međuobrok u kojem će svi uživati.