Lidijina kuhinja: Obiteljski objed

Lidijina kuhinja: Obiteljski objed

S09E02 - dokumentarna serija

17.4. 10:34
HRT 1
29 minuta

U Italiji ćete teško pronaći jelo ili objed bez sira na stolu. Lidia će nam objasniti razliku između sireva od kravljeg mlijeka, koji dolaze uglavnom iz središnje i sjeverne Italije, i sireva od ovčjeg i kozjeg mlijeka koji dolaze iz južnog dijela poluotoka. Pokazat će nam kako je lako dodati sir u gotovo svako jelo. Danas će pripremiti salatu s komoračem te lazanje inspirirane ljetom, s rajčicom, kruhom i tikvicama. Podijelit će s nama obiteljske kulinarske trenutke s unukom Milesom, koji za svoje prijatelje na fakultetu priprema rolice od pirjane govedine.

Dodatne informacije

Epizode

Season 9
S09E02

dokumentarna serija

30.4. 10:32, HRT 1, 30 minuta

dokumentarna serija

U Italiji ćete teško pronaći jelo ili objed bez sira na stolu. Lidia će nam objasniti razliku između sireva od kravljeg mlijeka, koji dolaze uglavnom iz središnje i sjeverne Italije, i sireva od ovčjeg i kozjeg mlijeka koji dolaze iz južnog dijela poluotoka. Pokazat će nam kako je lako dodati sir u gotovo svako jelo. Danas će pripremiti salatu s komoračem te lazanje inspirirane ljetom, s rajčicom, kruhom i tikvicama. Podijelit će s nama obiteljske kulinarske trenutke s unukom Milesom, koji za svoje prijatelje na fakultetu priprema rolice od pirjane govedine.

S09E25

Lidia’s Kitchen 9

29.4. 10:33, HRT 1, 30 minuta

Lidia’s Kitchen 9

Kad imate naporan dan i trebate si dati oduška, skuhajte jednostavan lagan ručak. Lidia će danas pripremiti grgeča s čimulicama. Ribu će začiniti s malo limuna kako bi ovo fino i lagano jelo bilo još svježije. Zatim će pripremiti salatu od kozica s pečenim paprikama i maslinama koja će zauzeti središnje mjesto na njezinu talijanskom stolu. Ova salata sadržava lisnato povrće, puno boja i proteina za potpuno jelo. S unukom Julijom razgovarat će o pripremi pite od rajčica s pecorinom.

O emisiji

Lidija najviše voli okupljanje za stolom s cijelom obitelji. Današnji prvi recept bit će pržena piletina u marinadi od balzamičkog octa. Pokazat će nam ovu klasičnu tehniku prženja u pripremi slatko-kisele glazirane piletine koja će se svima svidjeti. S Mimi Thorisson, prijateljicom i autoricom kuharice koja živi u Italiji, razgovarat će o tradicionalnom receptu za frico sa sirom montasio jer je to jedan od njezinih omiljenih recepata. Danas će pripremiti i slatku pizzu od grožđa s ricottom koja se može poslužiti kao desert, užinu ili čak međuobrok u kojem će svi uživati.